VUČIĆ POTVRDIO: Dve vakcine stižu pre kraja godine, a vakcinacija počinje najkasnije u OVOM mesecu!

Autor: Republika

Vesti

15.12.2020

09:14 >> 09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da će do kraja godine u Srbiju stići dve, možda i tri, vakcine.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

- Kada će krenuti vakcinacija, to zavisi od naših zdravstvenih vlasti - rekao je Vučić, i dodao da će to biti "najkasnije u januaru, ali možda i krajem decembra".

Ponovio je da će prve količine, svakako dve, a možda i tri različite vakcine, stići do kraja godine, što, ističe, pokazuje da je Srbija među zemljama koje su se najbolje ponašale i zahvaljujući ugledu u svetu uspele da obezbede vakcine sa različitih destinacija.

Vakcinacija svakako najkasnije u januaru, a nadam se već i krajem decembra, dodao je Vučić.

- Kada kažem da ćemo nešto da uradimo, mi to i uradimo. Možda zakasnimo par dana, ali uradimo. Bićemo ispred drugih u svemu - rekao je Vučić i podsetio da su kritike stigle i na račun bolnice u Batajnici, što je otvaranje kasnilo par dana u odnosu na najavljeno, ali ostaje činjenica da je urađeno ono što je malo zemalja u svetu uradilo.

Podsetio je da se očekuje otvaranje bolnice u Kruševcu, za tri, četiri dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Gorica

15.12.2020 09:19

Uz vakcine koju su zaista neophodne kako bi se zauvek stalo na put korona virusu, potrebno je da i dalje budemo maksimalno odgovorni prema sebi i drugima.

Sanja

15.12.2020 09:39

Prve kolicine vakcina sticice u ovoj godini sto je za nas uspeh i rezultat dobre diplomatske politike.Kada ce vakcinacija poceti,to ce biti na zdravstvenim institucijama.Srbija ne odustaje i cvrsto stoji na svom puti da se izbori sa virusom,a sa sto manje posledica!

Sinisa

15.12.2020 09:41

Nismo ni sumnjali da cemo biti medju prvima koji su obezbedili vakcinu, zdravlje i zivoti gradjana na prvom mestu, nazalost u ovoj borbi se pokazalo i pored svih mogucih uslova i sredstava koje je drzava obezbedjivala od samog pocetka pandemije, da je vakcina jedini spas.

Milica

15.12.2020 09:43

Bas lepa vest...nadam se da ce uakoro proci cela ova situacija,kad pocne primena vakcine