DOKTOR TIODOROVIĆ OTKRIVA: Evo koje će mere biti sutra uvedene, a sve izvesniji i policijski čas

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.12.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je danas da će morati da budu uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mere poput onih koje su na snazi u tim državama.

RepublikaFoto: youtube.com/ TVKopernikus

- Negativan PSR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, koja je najbolja, Estonija - naveo je član Kriznog štaba za RTS.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

- To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji - istakao je epidemiolog.

Napominjući da nam "ne treba lažni populizam", Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

 
- To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost - istakao je epidemiolog.

Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 15.30.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading