KAD ĆE BITI IZBORI U BG?!

Autor: politika.rs

Vesti

07.11.2017

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik beogradskog odbora naprednjaka kaže da će se tek krajem ove nedelje pouzdano znati da li se će izbori u prestonici održati ove godine, dok ih šef beogradskih socijalista očekuje tek u narednoj, piše današnja "Politika".

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Beogradski izbori mogu da budu održani 24. decembra, ukoliko ih predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspiše do kraja nedelje, izjavio je za "Politiku" predsednik beogradskog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović. U suprotnom, izbori za Skupštinu Grada Beograda biće održani sledeće godine.

Za sada, je jedino sigurno da će na birališta do kraja 2017. godine izaći žitelji opština Preševo, Mionica, Negotin, Pećinci i Kostolac, jer je Gojovićeva za 24. decembar raspisala izbore za odbornike u ovim lokalnim samoupravama, piše "Politika".

Stefanović nije želeo da se bavi spekulacijama da li će beogradski izbori ipak u "foto-finišu" biti raspisani za 24. decembar, ili će Beograđani na glasanje u februaru ili martu.


Socijalisti, kao koalicioni partner naprednjaka na republičkom i gradskom nivou, očekuju izbore u prestionici dogodine, piše "Politika". 

- Izbori u Beogradu će biti 2018. godine. Da bi bili raspisani vanredni izbori potrebno je da gradonačelnik Siniša Mali podnese ostavku. Ukoliko za 30 dana Skupština Grada Beograda ne izglasa novog gradonačelnika, tek tada bi mogli da budu raspisani lokalni izbori za Grad Beograd, i to za 45 dana - kaže Nikola Nikodijević, predsednik beogradskih socijalista. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading