REPUBLIKIN RETROVIZOR: Vakcine stigle u Srbiju, KIRMOSI sa ZNAČKAMA, Krivokapić premijer, Zvezdi proleće

Autor:

Vesti

06.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da pogledamo malo unazad i da se podsetimo koje su to vesti obeležile proteklu nedelju. Uvedene su nove epidemiološke mere, krvavi obračuni na ulicama Beograda i dalje traju, Crna Gora je dobila novu vladu, a Crvena Zvezda obezbedila evropsko proleće.

Foto: Ilustracija

DRUŠTVO

Iz dana u dan, dobijamo nove informacije povodom trenutne epidemiološke situacije u Srbiji. I kada bi se napravilo poređenje uodnosu na prošlu nedelju, Srbija beleži manji pad kako broja obolelih tako i broja umrlih. Krizni štab je doneo nove epidemiološke mere, graničen je rad svim prodavnicama do 17 časova izuzem prehrambenim objektima, apotekama, benzinskim stanicama kao i dostavljačima hrane. Ohrabravajuća vest je i ta da je Srbiji isporučeno 20 doza vakcina Sputnjik V, te ukoliko se pokažu kao bezbedne, za vrlo kratko vreme mogu se očekivati i prva primanja.

RepublikaFoto: printscreen
Vaknice dopremljene u Srbiju

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

HRONIKA

Svakodnevni mafijaški obračuni boje ulice prestonice u crveno. I dok se u Beogradu gotovo svaki dan čuje neki novi pucanj, u ostalim delovima Srbije beležimo i slučajeve sve češćih samoubistava pa i saobraćajnih nesreća sa tragičnim epilogom. Vest koja je obeležila proteklu nedelju, građane glavnog grada pa i cele Srbije je po svemu sudeći ostavila u šoku. Nakom saobraćajnog koškanja, jedan od vozača potegao je pištolj i u vazduh ispalio nekoliko hitaca. Sve bi to bilo svakako normalno da se radi o običnom kriminalcu, no policija je kod ovog u stanu prilikom hapšenja pronašla gotovo kompletnu policijsku opremu. O kakvom kriminalcu je reč i ko ih snabdeva sa službenim legitimacijama pročitajte na našem portalu.

RepublikaFoto: printscreen
Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

SVET/REGION

Vesti iz sveta obeležila su dešavanja u regionu. Crna Gora je nakon 30 godina dobila prvu demokratsku vladu od gotovo skorz za politiku novih ljudi. Za novog premijera izabran je Zdravko Krivokapić, a kao njegov zamenik odnosno potpredsednik Vlade, imenovan je mladi Dritan Abazović. Nakon zasedanja skupštinske sednice koja je trajala tri dana i izlaganja ekspozea, predlog Zdravka Krivokapića prihvatilo je 42 poslanika dok je 28 bilo protiv i jedan suzdržan.

RepublikaFoto: instagram.com/dritanizam
Dritan Abazović

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

SPORT

Nakon debakla i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona, najtrofejniji srpski klub Crvena Zvezda sjajnim partijama i remijem protiv Hofenhajma na Marakani uspeli su da obezdebe plasman u 1/16 finala kola grupne faze.

RepublikaFoto: Starsport
Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading