BIVŠI SLOBIN TELOHRANITELJ PROGOVORIO O ONOME O ČEMU JE GODINAMA ĆUTAO: Milošević se dogovorio sa Gligorovim, A ONDA SE DESIO ATENTAT!

Autor: Republika

Vesti

04.12.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Pajić, nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića izneo je podatak o nastojanjima Makedonije da ostane u sastavu Jugoslavije, a za koji naša javnost do sada nije znala.

Goran Pajić

Prema njegovim tvrdnjama u gostovanju na TV Happy, predsednik Makedonije u vreme raspada SFRJ Kiro Gligorov je sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se Makedonija nađe u sastavu nove Jugoslavije.  

- Kada je 1995. godine bio atentat na Kira Gligorova, on je pre toga bio na tajnom sastanku u Beogradu sa Slobodanom Miloševićem i dogovorili su se da Makedonija bude u sastavu nove Jugoslavije. Međutim, očeigledno da to nekome nije odgovaralo pa su brže bolje organizovali atentat na njega. O takvim stvarima se odlučuje sve u deliću sekunde - ispričao je Pajić koji je 10 godina bio u sastavu Jedinice za obezbeđenje Slobodana Miloševića. 

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Kiro Gligorov

Podsetimo, na Kira Gligorova je 3. oktobra 1995. godine izvšen neuspeli atentat ispred hotela Bristol u Skoplju, u kojem je bio teško povređen i izgubio je oko. Okolnosti atentata kao i njegovi počinioci su do danas ostali nepoznati. 

Gligorov je bio prvi predsednik Makedonije. Funkciju je obavljao u dva mandata u periodu od 1991 do 1999, godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading