STEFANOVIĆ: Najveće povećanje plata za vojnike po ugovoru

Autor: Tanjug

Vesti

04.12.2020

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavio je danas da će, pored povećanja plata od pet odsto koje je predviđeno za sve u javnom sektoru u 2021, pripadnici Vojske Srbije dobiti i dodatno povećanje od oko 10 odsto, koje neće biti linearno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nebojša Stefanović

On je na TV Prva rekao da je stav Ministarstva odbrane da treba da se najviše povećaju one najniže palate u Vojsci Srbije.

Objasnio je da će tako najveće povećanje plata imati vojnici po ugovoru, razvodnici, desetari, mlađi vodnici, pa podoficiri, a najmanje povećanje će imati oficiri.


- Ako hoćemo da imamo Vojsku moramo da imamo vojnike - kaže Stefanović i dodaje da u Srbiju dolaze strane kompanije koje nude dobre plate i zato ljudi odlaze u te firme.

Stefanović je rekao da je i predsednik Srbije Alekasandar Vučić o povećanju plata u Vojsci Srbije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading