Vučić obišao radove u Kruševcu: Stiže 150 novih respiratora, bolnica gotova najkasnije do Svetog Nikole

Autor:

Vesti

29.11.2020

18:59 >> 19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnje nove kovid bolnice u Kruševcu koja će biti kapaciteta 150 kreveta intenzivne nege i 350 kreveta poluintenzivne.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić u razgovoru sa radnicima

Izgradnja specijalizovane zdravstvene ustanove, koja će biti ključna u daljoj borbi protiv epidemije u centralnoj i Južnoj Srbiji, startovala je 10.avgusta. Ukupna površina kompleksa iznosi 12.500 kvadrata i bolnica će biti kapaciteta oko 500 ležajeva. Izvođač građevinskih radova je firma "Termomont".

Tokom razgovora sa radnicima predsednik Srbije je dobio informaciju da će bolnica biti završena do Svetog Nikole. 

- Ovde u Kruševcu, u centru Rasinskog okruga, gradimo drugu kovid bolnicu posle onoj u Batajnci. Hoću da kažem ljudima u Srbiji, da kada se ovako brzo gradi, nailazimo na dosta problema. Svaki put imamo sve više zahteva. Ovde je izvesno da ćemo do 20. završiti, a nadamo se 15. i 16. decembra. Očekujemo da najkasnije od petka ujutru u Batajnici možemo da primimo 800 pacijenata, a ovde ćemo moći da primimo 500 pacijenata - rekao je Vučić na početku svog obraćanja.

 

- Zahvalan sam ljudima i lekarima u Kruševcu, od kojih su mnogi bili zaraženi kovidom, nisu odustali od borbe. Došli smo ovde da pokažemo kako se borimo i koliko država Srbije radi na suzbijanju koronavirusa - rekao je Vučić i dodao je da se u novoj bolnici donosi  novih respiratora.

Govoreći o brojkama predsednik Srbije je istakao da rezultati nisu dobri i da nas očekuje teška borba naredne sedmice.

Ne trebamo da budemo kao dva ovna na brvnu

Na pitanje novinara o tome kako sagledava situaciju u Crnoj Gori, Vučić je rekao da nema nikakvog razloga da se proteruje ambasador Crne Gore.

- Mislim da je vlada napravila dobar potez kada je usvojila ovu moju inicijativu. Ne trebamo da budemo kao dva ovna na brvnu - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Ljudi iz kriznog štaba su zadužili ovu zemlju

Govoreći o doktoru Konu, on je podvukao da član Kriznog štaba ne zarađuje ništa radeći na suzbijanju epidemije.

- Doktoru Konu su prvo prebacivali njegovo jevrejsko poreklo. Ne znam kako ga sve nisu napadali, da ne zna ništa. Posle njihovih ulica imali smo 15 dana pakla u Beogradu.  15 dana pakla u bolnicama. I šta je tu kriv doktor Kon? - upitao je Vučić i dodao je da su članovi Kriznog štaba svojim zalaganjem i radom zadužili ovu zemlju.

 

"Ja volim svoju decu najviše na svetu"

Govoreći o brojnim uvredama na račun porodice, Vučić je rekao da je navikao i naučio da bude napadan, ali to da to nije posao za decu.

- Ja sam navikao i naučio na uvrede. To je deo mog posla, ali to nije posao za moju decu. Ja volim svoju decu najviše na svetu. To što će za njih neko da kaže da su paščad i da su hologrami, ja ću ih dalje voleti - rekao je Vučić.

U društvu predsednika radove su obišli ministar odbrane Nebojša Stefanovic, ministar zdravlja Zlatibor Loncar, direktor BIA Bratislav Gašic i gradonacelnica Kruševca Jasmina Palurevic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Sofija

29.11.2020 19:08

Веома значајна болница која ће помоћи здравственом систему Србије у овој борби

Ivana

29.11.2020 19:10

Ovo je mnogo veliki kompleks. Hvala predsedniče što radite za našu državu i građane. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što radite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.

Zeljko85

29.11.2020 19:13

Vidi se da napreduju radovi, i dasu ovo usvtari završni radovi, što je fascinanno jer je tekove godine krenula da se gradi bolnica.

Una

29.11.2020 19:17

Ponosna sam na Srbiju, zbog toga što je uvek spremna da ucini sve za nase dobro.