IVICA DAČIĆ O ODLASKU LEGENDARNOG FUDBALERA: Maradona je bio LEVIČAR, narodski čovek!

Autor: Republika

Vesti

27.11.2020

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva istakao da na žalost nikada nije upoznao Maradonu, ali da je prilikom posete Argentini kada je otvarao u Buenos Ajresu Bulevar Srbija imao priliku da poseti stadion Boka Juniorsa i da su mu poklonili Maradonin dres sa brojem 10 na kome su napisali Ivica Dačić.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ivica Dačić

- Na žalost nikada nisam upoznao Maradonu zato što kad god sam bio tamo, on nije bio u Buenos Ajresu. Argentina je svakako najevropskija zemlja Amerike, i nju čine uglavnom poreklom italijani, i taj mentalitet je čini dosta sličnom našoj zemlji - rekao je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić i dodao da je u Buenos Ajresu otvorio Bulevar Srbija. 

- Tada su me pitali šta me tu interesuje i odveli su me na stadion Boka Juniorsa i tu su mi poklonili Maradonin dres sa brojem 10. Na njemu su napisali Ivica Dačić a ja sam njima poklonio dresove Zvezde i Partizana sa potpisima svih igrača. Vodili su me i u Maradoninu ložu, ništa tu nije luksuzno ni spektakularno. On je bio narodski čovek, jednostavan. Ovaj stadion je inače specifičan, zovu ga bombonjera jer je uspravan - kazao je Dačić 

Dačić je ovom prilikom istakao da se Boka nalazi u sirotinjskom delu Buenos Ajresa i da je sve podređeno Maradoni.

- Kad izađete, tu je njegov spomenik. I to sve za života! 

- Maradona je postao simbol ne samo fudbala, umetnosti, lepršavosti – igre, ne nekog industrijskog fudbala. Za razliku od nemačkog fudbala koji je ''mašinski'', postoji brazilski i argentinski fudbal, koji imaju emociju, i to je u pravom smislu te reči igra - rekao je Dačić i dodao da je Maradona bio levičar i najbolji prijatelj Fidela Kastra, Čaveza, Moralesa...

 

O Kamberijevoj provokaciji

Dačić izjavio je danas da je isticanje zastavice Albanije u srpskom parlamentu ''namerna provokacija'' poslanika Šaipa Kamberija sa ciljem da bude primećen u javnosti.

Dačić akt Kamberija vidi i kao ''uvertiru'' za Dan albanske zastave, koji se obeležava 28. novembra, a ta zastava će se, kako kaže, isticati od Severne Makedonije do Crne Gore.

- Meni je drago što je Kamberi stavio i zastavu Srbije, jer to retko čini. Ali, ovo je na neki način ''uvertira'' za Dan albanske zastave koju će svi da ističu, od Severne Makedonije do Crne Gore - rekao je Dačić za TV Prva.

On je naveo da je u sadašnjem sazivu Skupštine malo opozicionih poslanika i da je Kamberi na neki način vođa opozicije u parlamentu što, kako kaže, koristi tako da svaki njegov akt bude ''relativno provokativan'' da bi bio zabeležen u javnosti.

Dačić je kazao da se do sada trudio da bude tolerantan i efikasan u vođenju skupštinskih sednica i da do juče nije izrekao nijednu opomenu, ali smatra da je poslanik iz Bujanovca ovog puta ''preterao''.

- Nemam toleranciju kada se krši poslovnik i osnovni red u parlamentu u kojem nije dozvoljeno da se iznose partijske zastave i zastave stranih država - podvukao je Dačić.

Kako je rekao, sasvim je drugo pitanje zakonska regulativa koja propisuje koje zastave mogu da koriste nacionalne manjine.

- Ako neko ima problem sa tim, neka traži izmene tih zakona, a ne da ovako provocira - rekao je Dačić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading