VUČIĆEV ADVOKAT PALIBRK: Očekujemo da Obradovićeva tužba bude odbijena!

Autor: Republika

Vesti

26.11.2020

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Suđenje po tužbi lidera Pokreta Dveri Boška Obradovića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer ga je u medijima nazvao fašistom, završeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a prvostepena presuda se očekuje u zakonskom roku od 30 dana.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Boško Obradović

Na današnjem suđenju saslušan je Obradović i izvedeni su drugi dokazi, dok predsednik na suđenje nije bio pozvan, ali ga je zastupao njegov punomoćnik, advokat Dragan Palibrk. 

Vučićev advokat očekuje da će Obradovićeva tužba biti odbijena kao neosnovana. 

- Verujem da sud neće dozvoliti ni u ovom, niti u drugim postupcima da bude zloupotrebljen za političke razmirice i okršaje - kaže Palibrk.

Nakon suđenja Vučićev punomoćnik je preneo medijima da Obradović uopšte nije predložio saslušanje Vučića povodom ove tužbe: 

- Zato ga sud nije danas ni pozvao - rekao je Palibrk i dodao da to ističe jer smatra da će Obradović odsustvo predsednika iskoristiti kako bi rekao da predsednik navodno "nije smeo da se pojavi na suđenju". 

To je Obradović upravo i uradio u svojoj izjavi medijima, tvrdeći da Vučić nije došao na suđenje, jer nema dokaze koje bi ponudio u svoju korist. 

Foto: A. Nalbantjan
Aleksandar Vučić

Advokat Palibrk je ukazao da su ovakvi sporovi bespredmetni, nepotrebni i da samo zatrpavaju već ionako prebukiran sud. 

Takođe je naveo da je upitno kako to Obradović, koji predsedinka po društvenim mrežama naziva brojnim pogrdnim i uvredljivim imenima (izdajnikom, manijakom, ludakom, lažovčinom itd), može da tuži za povredu časti i ugleda, jer je nazvan fašistom. 

- Na moje pitanje zašto se oseća uvređenim što je nazvan fašistom i da li zna uopšte šta je to fašizam, Obradovć nije ništa hteo ništa da odogovori - rekao je Palibrk, ukazujući da je Vučiću ovom tužbom imputirano da je Obradovića nazvao i “lopovom”. 

To nije tačno, što su, kako je dodao Palibrk, potvrdili i snimci koji su danas pregledani, pa nije jasno zašto se lider Dveri našao prozvanim za nešto što niko nije rekao. 

Osvrćući se na zahtev Obradovića za odštetu od milion dinara, Palibrk je podsetio da sudovi toliko dosuđuju porodicama za gubitak najbližih članova porodice. 

- Pitam se da li je nečiji život vredan koliko i povreda časti i ugleda nekog političara - naveo je Palibrk i podsetio da je prosečnom Srbinu potrebno da radi dve godine da bi zaradio taj iznos.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (9)

Loading
Mirko

26.11.2020 15:57

Bespredmetno i bespravno uzaludno suđenje Obradovića protiv predsednika, nema efekta, sem za medije okupene oko Djilasa i onih koje mrze Vučića.

Sanja

26.11.2020 17:35

Predsednik nema vremena da se bakce sa Djilasovim alter-egom, Obradovicem. Ima covek preca posla.

Luka

26.11.2020 18:47

Pa naravo da ce biti odbijena, bilo bi krajnje neozbiljno kada bi bila prihvacena.

Ivana

26.11.2020 18:52

Svima kojima se preti treba suditi, ovo je sramota šta radi mediji, i koga više podržavaju, neka nekoga i okrive. Sramota više. Preti se Vučiću i Dritanu Abazoviču svaki dan pitam se iz čijih krugova to ide.