MNOGO, BRE, LAŽEŠ! TADIĆ TVRDI DA SE NIŠTA NIJE PITAO: Ja sam bio fikus, a ne Cvetković!

Autor: Sofija AĆIMOVIĆ

Vesti

26.11.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li postoji čovek u Srbiji koji je poverovao bivšem predsedniku Borisu Tadiću (uključujući, valjda, i njega samog) kada je u intervjuu na jednoj TV prekjuče poručio da se ni u najmanjoj meri nije mešao u rad tadašnje Vlade niti je na bilo koji način uticao na premijera Mirka Cvetkovića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

Izgovorio je to, međutim, Tadić i ostao živ. A svi koji makar malo pamte sećaju se tog vremena i Cvetkovića, koji je (s mnogo razloga), čak i od najvatrenijih pristalica tadašnje vlasti, percipiran kao fikus i kafe-kuvarica.

MORAO DA PRIZNA

Evo kako je prekjuče o tome govorio Tadić, nekada predsednik, a sada lider opozicionog SDS, s manje od jedan odsto podrške:

- Bila je optužba da sam ja upravljao Vladom, a ne Mirko Cvetković. Ja nisam upravljao Vladom nikada, nikada se nisam mešao ni u jednu odluku Vlade, ni u nadležnosti Vlade. Demokratska stranka, koju sam vodio, delegirala je ljude za ministre. Mirko Cvetković je izabran kao ekspert, kasnije je postao član DS, bez konsultacija s njim niko nije mogao biti izabran, imao je i primedbe, na njegovu primedbu je smenjen Mlađan Dinkić. Nikada nisam rekao ministru bilo kom šta treba da uradi, nikada nisam naložio Cvetkoviću ili guverneru šta treba da urade, čak sam branio pojedine institucije od ministara tadašnjih.

Jovanov: Ta izjava je tačna baš koliko je tačno i sve drugo o čemu Tadić govori

 

Podsetimo, karikaturista Marko Somborac, sada jedna od perjanica opozicije, crtao je u to vreme Cvetkovića s kuvalom za kafu, metlom, keceljom... I sam Cvetković, pre tri godine u intervjuu za Nedeljnik, praktično je priznao da je Vlada vođena s Andrićevog venca.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Mirko Cvetković

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, kaže da je ovo samo još jedna laž Borisa Tadića.

- Ta izjava je tačna baš koliko je tačno i sve drugo o čemu Tadić govori. Uostalom, o Cvetkovićevoj poziciji i Tadićevom odlučujućem uticaju na tu Vladu su svedočili i Mlađan Dinkić i ljudi iz DS, tako je ta stvar odavno jasna - kaže funkcioner SNS i nastavlja:

Radun: Ovom glupom izjavom pokazao je da su mu državu vodili tajkuni

- Mada, s današnje tačke gledišta, mogu da kažem da je šteta što Mirko Cvetković nije imao više uticaja jer je on ozbiljan čovek, već je državu vodio Boris Tadić, duduk, neznalica i narcis, koji se više bavio pomadama nego ekonomijom i državom.

SVE JE ZBUNIO

Branko Radun, politički analitičar, ističe da je Tadić svojom izjavom zbunio Srbiju:

- Svima je poznato da je Cvetković bio nebitni fikus, a Tadić tvrdi da nije ni on vladao, tako da su Vladom očigledno upravljali Šutanovac, Dušan Petrović, Đilas i Pajtić, od kojih neki čak nisu ni bili u Vladi.

Naš sagovornik kaže da je "Tadić svojom glupom izjavom pokazao da u stvari nije imao nikakvu političku moć i da su mu državu vodili tajkuni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zdjurdjevic

26.11.2020 06:55

Tačno je da laže, ali ipak je on mala "beba" za Vučića, koji laže za sve pare ovog sveta.