(VIDEO) MILION DOZA VAKCINA DO NOVE GODINE! Vučić u obilasku radova na izgradnji nove kovid bolnice

Autor: Republika

Vesti

24.11.2020

21:00 >> 21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi večeras radove na izgradnji nove kovid bolnice u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" na Batajničkom drumu u Beogradu.

RepublikaFoto: tanjug
Aleksandar Vučić

 

 

Predsednik je porazgovaro sa radnicima koji su tom prilikom saopoštili da ima 80 zaraženih.

 

 

- Poželite im puno zdravlja i prenesite pozdrave, da što pre ozdrave - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je obišao i pripadnike Vojske Srbije koji rade na opremanju bolnice.

- Želim vam srećan rad. Imate li žaraženih? .

Kako je rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar ova bolnica ima najbolju opremu,

Foto: tanjug

- Stvarno sam kao građanin Srbije ponosan na činjenicu da smo za 4 meseca uspeli da izgradimo ovako velelpnu bolnicu. Hoću da čestitam radnicima koji su ovo izveli, državi koja je smogla snage da ovo plati u doba koronavirusa. Čekamo kao ozeblo sunce da za 7 dana otvorimo ovaj kovid deo. Mnogo, mnogo će da nam znači. Kada prođe vreme koronavirusa onda ćemo je koristiti za druge pacijente na intezivnoj nezi - rekao je predsednik Srbije. 

- Moja molba svim ljudima je da se ranije jave lekarima. Jer posle 10 dana neretko dođemo do smrtnih slučajeva. Probaćemo da idemo na 30.000 testiranja dnevno, to iscrpljuje naš sistem. Spas je samo u dve stvari: u masovnom testiranju i vakcini. 

 Mi ćemo se truditi i pokušati da u narednih mesec dana obezbedimo masovan broj vakcina. NE pitamo koliko košta. Mi razgovaramo i sa našim kineskim partnerima, i sa ruskim partnerima. Naš je cilj da milion doza obezbedimo do kraja godine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Miroslav

24.11.2020 21:20

Predsednik sve što je obećao on je to i ispunio. Moramo svi da se čuvamo i da poštujemo mere kako bi sačuvali sebe i druge.

Jelena

24.11.2020 21:22

Zadivljena sam brzinom kako je napredovala! Ovako ce biti spasene hiljade zivota! Hvala nasoj vladi sto mudro procenjuje situaciju i na vreme povlaci prave poteze

Andrijana

24.11.2020 21:24

Doći će i svetlija i veselija vremena, kada će se u našim bolnicama lečiti i oni koji nisu oboleli od kovida. Do tada, nadajmo se i trudimo da svaki pacijent dobije negu kakvu zaslužuje.

Nemanja

24.11.2020 21:25

Kovid bolnica na vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" rasteretice postojece zdravstvene ustanove i objekte!Bice odlicno opremljena,specijalizovana i moderna bolnica,koja ce moci da primi i izleci veliki broj gradjana Srbije kojima ce sada biti potrebna pomoc za lecenje virusa!