SNP: Nadležni da provere kako je Jeremić kupio stan na Vračaru od 1.000.000 evra!

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2017

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska narodna partija (SNP) podržala je zahtev Narodne stranke da se ispita poreklo imovine predsednika SNP Nenada Popovića, ali je zatražila da se ispita i imovina predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

RepublikaFoto: Tanjug
Nenad Popović, predsednik SNP

Kako navode u saopštenju, Jeremić je jedan od "lidera Vlade u vreme kada su izvršene najveće državne zloupotrebe u istoriji Srbije", te traže da se proveri kako je Jeremić kupio stan na Vračaru vredan milion evra u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova i predavao Kosovo Albancima.

- Sigurno je da taj stan nije mogao da kupi od ministarske plate - navodi SNP.

Ta stranka je pozvala nadležne institucije da istraže i kako je Jeremić kao kandidat za predsednika Srbije potrošio pet miliona evra na kampanju i iz kojih izvora je ta kampanja bila finansirana.

- Za razliku od Nenada Popovića koji već dve i po decenije ima uspešan biznis i svoje kompanije, i koji je sve što je stekao, stekao pre ulaska u politiku, Vuk Jeremić osim politike i života na račun države nikada ništa nije radio ali se izgleda kao niko u Srbiji skućio od ministarske plate na Vračaru - dodaju u SNP.

Narodna stranka ranije danas zatražila je da se ispita poreklo imovine predsednika SNP i ministra Nenada Popovića, a koji se pominjue u "rajskim papirima".

Popović je na te napise reagovao i saopštio da nijedna njegova kompanija nije registrovana u „ofšor" zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri". 

- Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije - naveo je Popović u izjavi za javnost. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading