STIGLO SAUČEŠĆE IZ KREMLJA! Predsednik Putin o odlasku patrijarha: Delima je zaslužio autoritet koji je imao u zemlji i inostranstvu

Autor: Republika

Vesti

20.11.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Kremlja

RepublikaFoto: Tanjug/AP/montaža
Vladimir Putin

- Poštovani predsedniče, primite moje iskreno saučešće zbog tog ogromnog gubitka, zbog smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - navodi se u telegramu.

Putin je ocenio da je patrijarh Irinej zaslužio taj autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu i to isključivo svojim delima.

Kako je rekao, njegovi glavni napori bili su unapređenje najviših duhovnih vrednosti, ali i jačanje jedinstva celokupnog pravoslavnog sveta.

- Molim vas da prenesete moje saučešće i reči podrške celokupnom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i celom srpskom bratskom narodu - dodao je Putin.

Patrijarh srpski Irinej preminuo je danas u 90. godini u VMC Karaburma. Patrijarh je preminuo u 7.07 sati, više o tome čitajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Milica

20.11.2020 11:40

Podari mu Gospode rajsko naselje.

BozaB

20.11.2020 11:54

Podrska od nase pravoslavne brace zaista nam mnogo znaci sada.

buba

20.11.2020 11:58

Путин је велики човек што је показао и овим чином што нам је изјавио сачешће нашем преседники и народу као и свештенству

Saša

20.11.2020 12:16

Putin je pokazao da je uvek uz našu zemlju i uz naš narod. Neraskidiva veza Republike Srbije i Ruske Federacije.