SPC SE OGLASILA: Demantovala vesti o smrti patrijarha Irineja i otkrila u kakvom je stanju!

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva demantovala je vest o smrti patrijarha Irineja, navodeći da je zdravstveno stanje patrijarha nepromenjeno u odnosu na izveštaj koji je jutros objavljen.

RepublikaFoto: Tanjug
Patrijarh Irinej

- Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja obaveštavamo javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju Predstojatelja naše Crkve, njegovo stanje neizmenjeno u odnosu na izveštaj koji smo jutros objavila - navodi se u saopštenju koje je informativna služba SPC dostavila medijima.

SPC smatra krajnje neodgovornim i nemoralnim "ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati".

- Pozivamo sve da se pomole za zdravlje našeg Patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekarâ i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske Pravoslavne Crkve - poručuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading