(VIDEO) SVEČANOST POVODOM DANA PRIMIRJA! Vučić uručio odlikovanja: Pokušavam da vratim dug koji imamo prema vama

Autor: Republika

Vesti

11.11.2020

10:16 >> 10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će, povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima.

- Svima želim da čestitam veliki praznik, dana sobeležavamo vreme srpske tragedije, ali i srpskih pobeda - rekao je predsednik.

On je dodao da biti častan nije ništa drugo nego neprestano davati bez ikakvih rezervi.

- Danas mi je nemoguće ni da pokušam da vratim dug koji imamo prema svim laureatuima. Hoću da vam se zahvalim umesto toga. neretko se pitako kako ste uspeli da pronađete tu snagu u sebi i kako vam nikad ništa nije bilo teško. Mogli ste jer ste časni i odgovorni ljudi - istakao je predsednik tokom obraćanja.

Srbija i svet danas obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u francuskom gradu Kompjenu potpisano primirje i okončan Prvi svetski rat.

Primirje je potpisano u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, stupilo je na snagu u 11 sati i bilo je na snazi sve do zaključivanja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju, 28. juna 1919. godine U Srbiji je ovaj dan prvi put obeležen 2012. godine.

Kao glavni motiv za amblem ovog praznika koristi se cvet Natalijine ramonde, a u amblemu se pojavljuje i motiv trake Albanske spomenice, koja se nalazi iznad cveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Marko

11.11.2020 10:54

Ljudi koji se konstantno bore za svoj narod rizikujući pritom i svoj život su heroji koje nikada ne smemo zaboraviti i koje treba odlikovati.

Vesko

11.11.2020 10:57

Veliki i važan dan za našu zemlju.

lak

11.11.2020 10:58

Pocelo je dodeljivanje ordenja zasluznim gradjanima.

Dejo

11.11.2020 10:59

Ovim je država pokazala poštoavnje prema našim zdravstvenim radnicima hvala našim herojima i čestitaim im.