ĐILAS I ŠOLAK RAZAPINJALI ZBOG BEOGRAĐANKE, A ĆUTE O MIŠKOVIĆU! Novi dokaz licemerstva opozicionih medija

Autor:

Vesti

11.11.2020

04:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od drvlja i kamenja koje su sručili povodom prodaje zgrade Beograđanke, Šolakovi mediji su zaćutali kada je prodaja Sava centra u pitanju. Razlog je verovatno taj što je kupac Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", i miljenik opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug
OBEĆAO IM VELIKA ULAGANJA: Miroslav Mišković

PROZIVALI "ELITU"

Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije, za Srpski telegraf ovaj vid izveštavanja tajkunskih medija komentariše kao neprofesionalan.

- Izveštavanje Šolakovih medija o prodaji Sava centra školski je primer neprincipijelnosti i licemerja koje njihovi novinari svakodnevno demonstriraju. Da je kojim slučajem SC prodat nekom drugom, isti ti mediji već bi izveštavali o novoj aferi gradskih vlasti, što su i najavljivali uoči otvaranja ponuda. Ali pošto je kupac ovaj put bio partner njihovog vlasnika, afera je, naravno, izostala, što po sebi dovoljno govori o profesionalnosti i objektivnosti Šolakovih novinara - objašnjava Matić.

Delta ulaže 50 miliona evra

Na javnoj prodaji Sava centra, koju je oglasio grad Beograd, "Delta kongresni centar" je bio jedini ponuđač. Objekat je prodat za 17,5 miliona evra, što je bila početna cena.

Kupac se ugovorom obavezao da će tokom pet godina u ovaj simbol grada Beograda uložiti 50 miliona evra, a iz "Delte" je saopšteno da će uložiti deset miliona evra više. U slučaju da ne ispuni obaveze, u celosti ili delimično, kupac će morati da plati kaznu u iznosu od 20 odsto postignute kupoprodajne cene.

Objekat bi i nakon prodaje trebalo da zadrži primarnu namenu, a to je funkcija kongresnog turizma.

Podsetimo, odmah posle prodaje Beograđanke, ti mediji su dali prostor Dobrici Veselinoviću iz inicijative Ne davimo Beograd koji je rekao da se radi o "poludirigovanoj kupoprodaji" i da iza svega stoji "ekonomska elita, koja je povezana sa političkom".

17,5 MILIONA EVRA KOŠTAO SAVA CENTAR

- Javna prodaja je dosta banalno izgledala. Trajalo je dva i po minuta, uz sve pošalice komisije - rekao je tada Veselinović.

POŠTOVANJE ZAKONA

Vladimir Đukanović, narodni poslanik, pozdravio je prodaju Sava centra, kao nešto što je dobro i za Beograd, ali i za Srbiju. Đukanović se na zasedanju u Skupštini obratio poslanicima i prokomentarisao svrhu prodaje SC.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Beograđanka

- Ja sam surovi pristalica kapitalizma po tom pitanju, smatram državu lošim vlasnikom, uvek je bolje da bude privatnik, ali onaj pravi privatnik koji poštuje zakone, a ne ono što smo imali 2000. godine, divljački kapitalizam i pljačkanje preduzeća i zato ja želim da pozdravim što je prodat Sava centar, zato što je to dobro za Beograd i državu i konačno ćemo dobiti objekat koji će imati neku svoju svrhu i neki svoj smisao i gde će privatnik svakako ulagati novac da bi zaradio - navodi Đukanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
lak

11.11.2020 07:23

Djilas i njegovi mediji su pravi licemeri i lazovi.

Danijela

11.11.2020 07:37

Šolakovi mediji izveštavaju samo onako kako to odgovara njihovom vlasniku.

Dara

11.11.2020 07:44

Opozicija nastavlja da terorise srbiju preko svojih zlih medija.

Tisa

11.11.2020 07:45

Neznam odakle djilasu i solaku toliko zla, zaista neznam.