U BORU KRITIČNO: Kovidom-19 zaraženo 10 medicinskih radnika i jedna trudnica!

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2020

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Domu zdravlja Bor korona virusom je zaraženo deset zdravstvenih radnika sa odeljenja pedijatrije, saopštila je direktorka te medicinske ustanove Vesna Radosavljević.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Korona virusom u Boru zaražena je i jedna trudnica koja je na terapiji i koja se dobro oseća, prenose Novosti. Direktorka Doma zdravlja Bor je potvrdila da su u toj ustanovi na odeljenju pedijatrije korona virusom zaražena četiri doktora, pet medicinskih sestara i jedan zdravstveni radnik.

Proverom je utvrđeno da se medicinsko osoblje nije zarazilo od pacijenata, jer je do sada 14 dece ukupno obolelo, tako da je verovatno neki kontakt između, navodi Radosavljevića. Svi pacijenti ispoljavaju blage simptome bolesti i svi se nalaze u kućnoj izolaciji.


Korona virusom u Boru zaražena je i jedna trudnica, potvrdila je epidemiolog Doma zdravlja u Boru Javorka Stankulić. Stankulićeva je rekla se trudnica nalazi u kućnoj izolaciji, da prima terapiju i da se dobro oseća. Trudnica je imala blaže simptome koji su prestali jako brzo, čim je stigao rezultat testa, navodi ona.

U Opštoj bolnici Bor korona virusom je zaraženo osam zdravstvenih radnika i svi se nalaze u samoizolaciji. Od početka pandemije, na teritoriji grada Bora potvrđeno je 500 slučajeva kovid-19. Izlečeno je 326 pacijenata, dok je 10 preminulo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading