UST zahteva: Kolegama zaraženim koronom omogućiti da na adekvatan način glasaju na izborima za članove Državnog veća tužilaca!

Autor: Republika

Vesti

05.11.2020

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U više navrata Udruženju sudija i tužilaca Srbije su se obraćale kolege zamenici javnih tužilaca koji imaju pozitivan test na Covid 19 ili im je određena samoizolacija od strane nadležnih lekarskih institucija sa pitanjem, na koji način bi mogli da glasaju na predstojećim izborima 12.11.2020.godine, obzirom da im je dolazak na biračka mesta onemogućen", navodi se u saopštenju tog udruženja.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije apeluje na hitno rešavanje uočenog  problema, a sa ciljem da se svim zamenicima javnih tužilaca i javnim tuziocima omogući da iskoriste svoje biračko pravo na aktuelnim izborima za predložene izborne članove DVT-a.

Smatramo da zamenicima javnih tužilaca i javnim tužiocima koji iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog pozitivnog testa na COVID 19  ili obavezne samoizolacije nisu u mogućnosti da izadju na biračko mesto, treba omogućiti da ostvare svoje biračko pravo zbog čega bi Izborna komisija DVT-a trebala da preuzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi rešili aktuelni problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading