Za rekonstrukciju puta Boljevci-Obrenovac 151 milion dinara

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.11.2020

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Boljevac-Obrenovac koji, kako je rekao, koštaju 151 milion dinara. "Bez obzira na to što se radi obilaznica oko Beograda, autoputevi i druge važne saobraćajnice ne zaboravljamo i puteve koji nekome sa strane izgledaju mali, ali ljudima koji tu žive puno znače", rekao je Vesić i naveo da je put Boljevci-Obrenovac dug 7,3 kilometara i da je veoma važan za stanovnike tog kraja. Istakao da je za njegovu rekonstrukciju izdvojen 151 milion dinara i dodao da će se time omogućiti brža i stabilnija vezu između Surčina i Obrenovca.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Vesić

Vesić je naglasio da će se i ubuduće ulagati u puteve, bez obzira na smanjene budžete zbog epidemije korona virusa. "Bez na to što je epidemija ostavila posledice na ekonomiju, trudimo se da sve što ima veze sa infrastrukturom održimo i radimo sve te projekte jer oni zapošljavaju radnu snagu, podižu domaću industriju i održavaju privrednu aktivnost", rekao je Vesić. Dodao je da je rok za rekonstrukciju puta Boljevci-Obrenovac tri meseca, ali da postoji mogućnost da traju i duže, u zavisnosti od toga kakva će biti zima. "Ako bude kao prošle godine, neće biti problema da se radi svakog dana, ali ove godine najavljuju malo hladniju zimu tako da može da se desi, ukoliko zaista bude hladnijih dana kada je nemoguće raditi, da radovi budu produženi", dodao je Vesić. Sa njim su radove na rekonstrukciji puta Boljevci-Obrenovac, između ostalih, obišli predsednici opština Surčin i Obrenovac, Stevan Šuša i Miroslav Čučković.

RepublikaFoto: Grad Beograd

"Ovo je najlošiji deo puta na celoj teritoriji opštine Surčin. Ovaj put je veoma značajan i povezuje Pećince, Surčin i Obrenovac", rekao je Šuša.

Naveo je da se za Sremsku gazelu 3, koja će se prostirati od Bečmena do Dobanovačke petlje i auto-puta Beograd–Zagreb, radi eksproprijacija i dodao da očekuje da će u naredom periodu biti završena i projektna dokumentacija.

"U planu je i Sremska gazela 1, dužine oko pet kilometara. Kada to budemo uradili, onda ćemo imati najbolje veze sa Obrenovcem", dodao je Šuša.

Čučković je rekao da Skupština grada Beograda i ovim projektom pokazuje koliko je značajan razvoj beogradskih prigradskih opština.

"Ovaj put, brza saobraćajnica preko Dubokog, BG voz i nova linija koja će spojiti Surčin, Obrenovac i Beograd, pružiće priliku da se građani obe opštine osećaju kao građani Beograda", rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading