RAZGOVOR POD OSTROGOM KOJI JE PROMENIO ISTORIJU: Mitropolit Amfilohije savetovao Blagoja Jovovića da otkrije SVE O ATENTATU NA PAVELIĆA!

Autor: Republika

Vesti

30.10.2020

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ko zna da je mitropolit Amfilohije Radović zaslužan što je javnost saznala da je Blagoje Jovović upucao poglavara Nezavisne države Hrvatske Antu Pavelića u Argentini.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Hram
Mitropolit Amfilohije

Jovović je 10. aprila 1957. godine u argentinskom gradiću Lomas del Palomar sa dva metka teško ranio Pavelića. Poglavar NDH se nikada nije oporavio od posledica tog ranjavanja. Dve godine kasnije je umro u Španiji.

Atentat na Pavelića je maltene četiri decenije bio misterija. Tajnu je otkrio sam Jovović kad se vratio u rodnu Crnu Goru nakon 55 godina izgnanstva.

Njegova ćerka Karina, koja danas živi u Argentini, ispričala je nedavno za RTS da se Jovović vratio u tadašnju Jugoslaviju u decembru 1998. godine. Došao je na sahranu brata, ali je pre toga otišao u manastir Ostrog.


- Tamo je razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem koji ga je nagovorio da otkrije istinu svima. Tek te noći moja porodica i prijatelji su saznali za njegovu priču - rekla je Karina Jovović.

Blagoje Jovović umro je u junu 1999. godine. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru Crne Gore nakon mesec dana borbe sa korona virusom.a

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading