OMEROVIĆ: Ugljanin zloupotrebio BNV

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2017

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović ocenio je danas da su poruke koje je poslao Sulejman Ugljanin neprihvatljive i da su klasična zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Odgovorio Ugljaninu: Meho Omerović

- Ovo je klasična zloupotreba Bosnjačkog nacionalnog veća. Poruke koje je poslao Ugljanin su neprihvatljive i nemaju nikakve veze sa stvarnom ulogom Saveta - saopštio je Omerović.

On je naglasio da poruke Ugljanina neće imati nikakvog efekta jer će Bošnjaci to prepoznati.

- Nadležnost nacionalnih saveta je jasno definisana zakonom. Svima je jasno da u oblastima kojima se bavi savet mora da se radi na poštovanju i unapređenju prava Bošnjaka, naročito kada je u pitanju zastupljenost u policiji, pravosuđu, zdravstvu i obrazovanju - zaključio je Omerović.

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zatražio je danas od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, pozivajući se na "referendum koji je održan 1991. godine".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading