Patrijarh Irinej o smrti mitropolita Amfilohija: Ovo je jedan od najtužnijih dana, lišeni smo VELIKE ličnosti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.10.2020

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas da smrt mitropolita Amfilohija predstavlja jedan od najtužnijih dana u istoriji Srpske pravoslavne crkve i da je srpski narod ostao bez jedne velike ličnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Patrijarh Irinej

- Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu Crkvu. Veliki gubitak i velika žalost. Otišao je jedan dobar čovek i vrstan teolog. Nismo to očekivali, nadali smo se će sve biti dobro završeno. Neka mu Bog da večno blaženstvo. Lišeni smo velike ličnosti - rekao je patrijarh Irinej za portal Nova.rs.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru u Podgorici nakon borbe sa koronavirusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana

30.10.2020 19:43

Zauvek nas napustio naš Mitropolit Amfilohije Radović, krasi Carstvo Nebesko. Svaka njegova treba da bude ispunjena kao i izgradnje hrama na Lovćenu. Mitropoliti je svuda bio sa narodomi u ratu čitao molitve vojnicima. Ne postoji vernik pravoslavne vere kojiga nije voleo.