Vulin: Ugljanin hoće nered i nemir, smeta mu Srbija

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2017

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je povodom izjave predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, Sulejmana Ugljanina rekao da bi on želeo da izazove nered i nemir, a da onome kome smeta vojska, smeta mu i Srbija, kao i mir i zakonitost.

RepublikaFoto: Tanjug/G. STANKOVIĆ
Vulin: Ugljanin bi voleo da izazove nered i nemir ali za to među građanima Srbije nema baš ni malo želje ili prostora

- Vojska Srbije nije okupaciona sila da bi se povlačila, ona je deo svakodnevnog života svakog od nas i čuvar naše zemlje, našeg načina života. Kome smeta vojska smeta mu i Srbija, a smeta mu i mir i zakonitost - naveo je Vulin u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, Ugljanin bi voleo da izazove nered i nemir ali za to među građanima Srbije nema baš ni malo želje ili prostora.

- Verujem da će pravosudni organi Republike Srbije umeti da procene i učinjeno i nameravano. Vojska će baš kao i policija i pravosuđe i službe bezbednosti nastaviti da čuvaju mir i zakonitost na prostoru Republike Srbije i da garantuju bezbednost i miran život svakom građaninu Srbije nikada ne pitajući za veru ili naciju. Srbija pripada svima koji žive u njoj i to svojom mržnjom neće promeniti niko i nikada - poručio je Vulin.


Ugljanin je ranije danas zatražio od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandzaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine", a zatražio je i da se utvrdi datum za povlačenje srpske policije, vojske i tajnih službi, kao i srpskih pravosudnih organa.

On tvrdi da su Bošnjaci strano telo u državi gde se institucije nazivaju Srpska vojska, srpska policija, kao i da se državni organi prema njima ponašaju neprijateljski i diskriminatorski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading