POSLE DUE LIPE JOŠ JEDNA ALBANSKA PEVAČICA OTIMA TUĐE: Moramo da branimo i ajvar od Šiptara!

Autor: K. I.

Vesti

28.10.2020

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je već kampanja - albanske pevačice poreklom s Kosova redom se oglašavaju i svojataju srpski ajvar. Tako sada, uz naše svetinje i manastire na KiM, moramo od njih da branimo i tradicionalna jela.

RepublikaFoto: Printscreen/instagram.com
OD ZLA OCA I GORE MAJKE Bibi Reksa i Dua Lipa

Stopama Due Lipe sada je krenula još jedna poznata pevačica Albanka Bibi Reksa.

Reksa je na Instagramu objavila snimak kako maže ajvar na parče hleba, a video sadrži i opis: "Albansko jelo koje svi vole. Dobro se slaže uz jaja". Pre ovog Dua Lipa je u jednoj TV emisiji rekla da je "ajvar albanski delikates koji bi svako trebalo da proba pre nego što umre". Dok je ona pričala, na ekranu je prikazan leskovački ajvar.

Istoričar Branko Radun siguran je da sve ima mnogo širu konotaciju.

- Svojatanje ajvara deluje kao nešto beznačajno, ali je deo šire kampanje promocije Albanaca i njihove politike, kao i promovisanja nezavisnog Kosova. Mogli bismo da mislimo da je slučajno kada ne bismo znali da i druge zvezde tog tipa koje imaju veliki uticaj aktivno podržavaju velikoalbansku politiku. Može se reći da se radi o projektu albanske zajednice, budući da su oni gurali takve i pravili od njih zvezde, ulažući veliki novac u njih. Tu je još i pranje para upravo preko ovih zvezda. Ima ih više: Ava Maks, Rita Ora, Dua Lipa... Šou-biznis i politika su uvek išli zajedno, one odrađuju posao za albanski lobi - objašnjava Radun za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

S druge strane, kako kaže, naše zvezde slabo lobiraju za Srbiju.

- Kod nas vlada neka samocenzura, kao da ih je sramota da podrže svoj narod. Novak Ðoković i Milorad Čavić su izuzeci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading