UGLJANIN TRAŽI REFERENDUM ZA OTCEPLJENJE SANDŽAKA?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

03.11.2017

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zatražio je danas od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandzaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine".

RepublikaFoto: Tanjug
Traži povlačenje srpske policije i pravosuđa iz Sandžaka

Ugljanin je pozvao vlasti Srbije i Evropsku uniju da pristupe reviziji akcionog plana za poglavlje 23 i 24 i manjinskog akcionog plana, tako što bi rezultate referenduma ugradile u te dokumente. 

Ugljanin zapravo traži da akcionim planom za poglavlje 23 i 24 bude utvrđen "datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka". 

- Srbija i EU da zajedno utvrde datum za raspisivanje izbora za organe Sandžaka - rekao je Ugljanin na pres konferenciji. 

Ugljanin tvrdi da su Bošnjaci strano telo u državi gde se institucije nazivaju Srpska vojska, srpska policija, kao i da se državni organi prema njima ponašaju neprijateljski i diskriminatorski.


Predstavnike srpskih bezbednosnih snaga naziva pionima onog dela srpskog naroda, četnicima, kaže, koji žele da proteraju sve što im Rusija naredi. 

O ovim zahtevima obavestio je, pisanim i usmenim putem, kaže, predsednicu vlade i nadležnog ministra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

04.11.2017 11:26

Угљанине, шејтане један ако ти није добро у Србији, путуј срећан ти пут. Немој да свађаш браћу. Брат је мио које вере он био.