Vulin: Snažan rezervni sastav važan u odbrani zemlje

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2017

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin susreo se danas sa rukovodstvom Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina, poručivši da samo snažan rezervni sastava garantuje zemlji da će odgovoriti na svaki izazov.

RepublikaFoto: Tanjug
Vulin je posebno ukazao na potencijale Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina

- Nema zemlje koja bi se odrekla svog rezervnog starešinskog sastava, jer je on oduvek imao važnu ulogu u odbrani zemlje - istakao je ministar odbrane.

Ministarstvo odbrane očekuje da članstvo Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina i u budućnosti spremno i aktivno doprinosi sistemu odbrane.


- Rezervne starešine imaju znanje, ali i želju da služe svojoj zemlji i da svoje znanje prenesu na druge. Samo snažan rezervni sastav garantuje da će zemlja moći da odgovori na svaki izazov, od elementarnih nepogoda i oružanih sukoba - poručio je Vulin.

Predsednik Saveza,rezervni pukovnik dr Milojko Nikolić pohvalio je mere koje Ministarstvo odbrane sprovodi na jačanju Vojske Srbije, poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, obnovi naoružanja, ali i nastavku politike vraćanja samopoštovanja vojske i njenih pripadnika.

On je posebno ukazao na potencijale Saveza organizacija rezervnih vojnih starešina.


- Želja nam je da pružimo podršku ponovnom uvođenju sektora civilne odbrane i da Savez bude uključen u dalju obuku stanovništva pod okriljem Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, posebno zbog toga što neprestano težimo da ciljeve uskladimo sa delovanjem Vojske i njenim misijama u oblasti odbrane, zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara, kroz edukaciju i obuku naših članova - navedeno je u saopštenju.

Vulin je rekao da Savez može računati na punu podršku Ministarstva odbrane i da je Ministarstvo odbrane jedina i prava adresa za sve rezervne starešine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading