Američki Srbi sa Grenolom na liturgiji u Milvokiju!

Autor: Tanjug

Vesti

25.10.2020

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, objavio je na svom Instagramu profilu da je u subotu posetio lokalnu srpsku zajednicu u Viskonsinu, u okviru kampanje Inicijative "Srbi za Trampa 2020", a organizatori najavljuju da će danas prisustvovati liturgiji u crkvi Svetog Save u Milvokiju.

RepublikaFoto: youtube.com/Richard Nixon Foundation
Ričard Grenel

- Danas (subota) sam u Srpskoj kući u Milvokiju, Viskonsin - i ovi Amerikanci gore od želje da glasaju za Donalda Trampa - napisao je Grenel na Instagramu uz fotografije sa događaja.

Inicijativa "Srbi za Trampa 2020." najavila je da će Grenel danas prisustvovati liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju.


To je objavljeno na Fejsbuku Inicijative, uz konstataciju da su "američki" Srbi ponosni što će im se Grenel pridružiti na nedeljnoj liturgiji u crkvi Svetog Save.

Starešina hrama Svetog Save u Milvokiju, otac Dragan Veleušić, kaže da će Grenel danas prisustvovati liturgiji u toj crkvi i posle njenog završetka razgovarati sa predstavnicima srpske zajednice u SAD.

Kako kaže, počastvovani su Grenelovim dolaskom i što se takav sastanak održava baš u glavnom i najvećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, iako je odluka najverovatnije deo predizborne kampanje.

Hram SPC koji će posetiti Grenel jedan je od najlepših u čitavoj srpskoj dijaspori, izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizanijskom stilu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading