Kakva čast nam je učinjena u Moskvi: Srbija prvi put u društvu najvećih svetskih sila

Autor:

Vesti

21.10.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski rekao je danas da je našoj zemlji u Moskvi priređena velika čast jer je akreditiv predao zajedno sa ambasadorima zemalja koje us članice Saveta bezbednosti UN.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Miroslav Lazanski

Gostujući kod Milomira Marića na televiziji Happy, Lazanski je naveo da je to bio prvi slučaj da se Srbija nađe u društvu sa svim članicama Saveta bezbdnosti.

 

- Sa mnom je predavao akreditive u februaru ove godine ambasador Kine, koji je duže čekao da ga Putin primi nego što sam ja. Znači, amabasador Kine, ambasador Velike Britanije, ambasador Francuske, ambasador SAD i nemački ambasador - naveo je Lazanski.

Nekoliko dana nakon predaje akreditiva, američki ambasador je napravio koktel prijem na kojem je pozvao i našeg ambasadora u Moskvi. To je bila sjajna prilika za uspostavljanje prisnijih odnosa, što je i učinjeno, ali je epidemija koronavirusa blokirala sve. 

 

Lazanski je naveo da je u ovom trenutku američka ambasada u Moskvi potpuno zatvorena, te da nikoga ne primaju, niti službenici izlaze iz zgrade.

- Više niko ne komunicira direktno, nego sve preko video linka - zaključio je Lazanski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading