INTERVJU, BALŠA BOŽOVIĆ: Sa Dačićem bismo mogli u koaliciju

Autor:

Vesti

02.11.2017

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Demokratske stranke Balša Božović u intervjuu za Srpski telegraf kaže da bi njegova stranka nakon gradskih izbora mogla u koaliciju sa Ivicom Dačićem i njegovom partijom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Balša Božović

Uslov za koaliciju, kaže naš sagovornik, bio bi da se SPS odrekne politike koju je vodio prethodnih pet godina, ali i da pojedini socijalisti odgovaraju pred zakonom.

  • Hoće li biti parlamentarnih izbora uporedo sa gradskim?

- Sama činjenica da mi ovo pitanje postavljate kao prvo i najaktuelnije govori o tome da su oni koji na svakih nekoliko meseci plasiraju ovu temu još jednom postigli svoj cilj - da se javnost, umesto važnim pitanjima, bavi time da li će biti izbora, kada, kojih, ko će s kim...

  • Ko bi mogao da ostane bez cenzusa?

- Ne želim u tome da učestvujem. Želim da pričamo o katastrofalnom stanju u državi, mladima koji odlaze iz zemlje, da samo funkcioneri SNS žive bolje, dok su svi drugi sve siromašniji, o privatnim projektima ljudi bliskih vlasti, pritiscima na medije, dualnom obrazovanju, koje od naše dece stvara jeftinu radnu snagu, promašenim projektima...

  • Ukoliko bi SPS išao samostalno, da li bi postizborna koalicija s njima bila prihvatljiva?

- SPS poslednjih pet godina saučestvuje u politici koja je upropastila Srbiju. Podržali su smanjenje plata i otimanje penzija, "Beograd na vodi", uvođenje dualnog obrazovanja, napade na novinare, kupljene diplome i tetke iz Kanade. Ne znam koliko je SPS samostalan u odlučivanju i ne znam da li je scenario u kom oni idu sami realan. Ukoliko to bude slučaj, jasno je da bi morali da se odreknu politike koju su vodili, zajedno sa nama isprave sve greške, a oni među njima koji su se ogrešili o zakon svakako će morati da odgovaraju.

  • Šta biste rekli ukoliko bi vam pozvonio telefon i Vučić vam ponudio saradnju?

- Rekao bih mu da saradnja nije moguća ni na jednom nivou i dao bih mu dobronameran savet - misli o danu kada više nećeš biti na vlasti! Vučić može da sarađuje i sa Haradinajem, ratnim zločincem koji je ubijao našu decu i vadio Srbima sa Kosova organe. Za razliku od njega, meni vlast nije prioritet u životu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading