Tužilaštvo: Obradovićev branilac iznosi neistine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.10.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštilo je danas da je advokat Vladimir Gajić, koji brani okrivljenog Aleksandra Obradovića u slučaju poznatom kao "Krušik", u javnosti više puta iznosio neistine u vezi sa dosadašnjim postupanjem tužilaštva u tom predmetu.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Obradović


Tužilaštvo ističe da se neće upuštati u javno raspravljanje činjeničnog stanja u tom predmetu, posebno ne u fazi dokaznih radnji u istražnom postupku, te da će javnost nakon završetka istražnog postupka biti obaveštena o rezultatima analize dokaza i donetim odlukama.

"Posebno tužilaštvo ukazuje da u ovom, kao ni u bilo kom drugom predmetu, nijedno pravo odbrane nije ni na koji način uskraćeno, već da je upravo odbrana donela odluku da ne iskoristi svoje pravo da izvrši potpun uvid u prikupljene činjenice i dokaze u skladu sa zakonima Republike Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da branilac okrivljenog u ovom slučaju pogrešno i tendenciozno predstavlja javnosti da je krivični postupak proglašen tajnim i nastavlja da vrši "neprofesionalan pritisak na javno tužilaštvo u ovom predmetu''.

Ukoliko se ovakvo ponašanje nastavi, Posebno tužilaštvo je najavilo da će razmotriti zakonske mogućnosti obraćanja nadležnoj advokatskoj komori radi davanja mišljenja u vezi moguće povrede prava odbrane okrivljenog Obradovića od strane njegovo branioca i donošenja odluka u skladu sa Zakonom o advokaturi i Zakonikom o krivičnom postupku.

Protiv Obradovića, koji je radio u :Krušiku", u toku je istraga zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo odavanje poslovne tajne.

Tužilaštvo sumnjiči Obradovića da je, tokom više godina, neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju ovog namenskog preduzeća u vezi više vojnih proizvodnih programa i predao ih putem računarske komunikacije stranom državljaninu, koji je, bez daljeg utvrđivanja istinitosti dobijenih podataka, jedan deo njih objavio na Internetu.

On se brani sa slobode, pošto mu je u decembru 2019. ukinut kućni pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading