BIVŠI NAČELNIK GENERALŠTABA ZA NAŠ LIST: Vojska nekad i sad kao nebo i zemlja!

Autor:

Vesti

15.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković kaže za Srpski telegraf da je oduševljen snagom naše armije, koja je pre nekoliko dana demonstrirana na vojnoj vežbi "Sadejstvo 2020" na Pešterskoj visoravni. On tvrdi da Vojska Srbije nikad nije bila snažnija, kako po opremljenosti tako i po obučenosti i materijalnom položaju vojnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Đorđe Savić
Ljubiša Diković

- Sjajno. To je reč koja opisuje sve pokazano. Odlično izvedena vojna vežba, u taktičkom i vatrenom smislu. Videli smo gađanje na zemlji i u vazduhu, migove, "leteće tenkove", "orlove", helikoptere, sisteme "Pancir S1" i "Kub", besposadne platforme... Sve za primer. I bilo je vrhunsko rukovođenje, komandovanje. Sve na ponos i radost Srbije - priča Diković.

 

Nakon svega Diković se sreo s predsednikom Srbije i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem, kome je preneo zadovoljstvo viđenim. Vučićeva savetnica za medije Suzana Vasiljević prenela je da je Diković veoma emotivno doživeo vežbu na Pešteru.

Diković: Vojska nikad nije bila snažnija, kako po opremljenosti tako i po obučenosti i materijalnom položaju vojnika

- Imao sam čast da se pozdravim s predsednikom. Preneo sam mu utiske i rekao da sam ponosan što nam je Vojska u takvom stanju borbene gotovosti. Razmenili smo mišljenja o kvalitetu vežbe. Armija je pokazala svoju snagu. Samo vrhunski obučena i vojska sigurna u sebe i ponosna na sredstva kojima raspolaže pokazuje javno ovakve vojne vežbe i delovanje - objašnjava Diković.

 

Bivši načelnik Generalštaba ukazuje da je stanje Vojske neuporedivo u odnosu na deset godina ranije:

- Razlika je, što se kaže, nebo-zemlja. Predsednik Vučić je najzaslužniji što je naša Vojska moćnija i snažnija nego što je ikada bila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading