VARHELJI I FABRICI U SAMOIZOLACIJI ZBOG KORONE! Evo sa kojim srpskim političarima su se sreli u prethodnih nekoliko dana

Autor: Republika

Vesti

13.10.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji pre dva dana objavio da je u samoizolaciji, danas je isto saopšteno i za šefa delegacije EU u Srbiji, Sema Fabricija! Imajući u vidu guste rasporede i sastanke koje su održali sa brojnim srpskim političarima, na oprezu su i oni koji su se prethodnih dana sastajali sa njima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Oliver Varhelji

Varhelji se u Beogradu sastao i sa najvišim predstavnicima vlasti, ali i sa opozicijom, a sastancima je prisustvovao i Fabrici. Varhelji je inače u Beograd doputovao iz Prištine, gde se sastao sa tamošnjim zvaničnicima.

Varhelji je, naime, boravio u Beogradu 8. oktobra, a tri dana nakon toga je objavio da je član njegovog tima pozitivan na koronu, te da su on i njegov tim u samoizolaciji.

- Danas sam obavešten da je član mog tima pozitivan na korona virus. Dok čekamo nove rezultate, moj tim i ja smo u samoizolaciji u skladu sa preporukama o javnom zdravlju. Osećam se dobro, nemam nikakve simptome, na testovima prošle nedelje bio sam negativan - poručio je Varheji na Tviteru.

S kim se video u Beogradu?

Tokom svoje radne posete, Varheji se sastao sa više domaćih političara. Naime, razgovarao je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović, koja ga je dočekala na aerodromu, kao i sa predstavnicima opozicije. Na nizu sastanaka prisustvao je i veliki broj članova delegacija.

RepublikaFoto: Tanjug/B. Stekić
Sem Fabrici

I Sem Fabrici u izolaciji

Da se Sem Fabrici nalazi u samoizolaciji, saopštili su danas organizatori skupa o saradnji Srbije i EU u oblasti obrazovanja, na kojoj je trebalo da bude prisutan.

Fabrici se uključio u uvodni deo konferencije "Saradnja Srbije i EU - Stvaranje mogućnosti za unapređenje obrazovanja kroz Erazmus+ program", preko "zoom" platforme, kako je rečeno, zbog kovid mera.

Fabrici je poručio učesnicima da mu je žao što mora da im se obrati onlajn.

S obzirom da Fabrici svakodnevno ima mnogobrojne kontakte sa srpskim zvaničnicima, samo je pitanje sa kim se sve sastajao poslednjih dana.

Kada je reč o susretu sa predstavnicima opozicije, na sastanak sa Varheljijem i njegovim timom u jednom beogradskom hotelu došli su predsednik SSP Dragan Đilas, predsednik DS Zoran Lutovac, predsednik PSG Pavle Grbović i funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Svi oni su se 8. oktobra sastali sa Varhejijem koji je iz Beograda otputovao u zvaničnu posetu BiH, pa u Crnu Goru.

Ostaje da se vidi koje će posledice, makar kada je korona u pitanju, ovi sastanci ostaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading