(FOTO) LIDERI RAZMENILI SNAŽNE PORUKE PODRŠKE: Vućić poručio Đinpingu da ga posle pandemije očekuje u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

12.10.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor kineske Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jang Điječi preneo je danas tokom sastanka delegacija Srbije i Kine ličnu poruku i najlepše pozdrave kineskog lidera Sija Đinpinga predsedniku Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/buducnostsrbijeav
Vučić i Điječi

Predsednik Vučić je naglasio da o sadržaju poruke neće govoriti, ali je zamolio Janga da Siju takođe prenese srdačne pozdrave. 

Vučić je naglasio da Srbija nikada neće zaboraviti dolazak Đipinga u Smederevo i činjenicu da je ličnim angažmanom tada sačuvao posao za više od 5.000 ljudi direktno i 12.000 indirektno.

 

 

- Molim mog prijatelja Đipinga da dođe u Srbiju kad prođe pandemija i da se ponovo uveri da naše gostoprimstvo nema premca u ovom delu sveta - rekao je Vučić nakon sastanka sa Jangom.

Kineski zvaničnik je rekao da niz dosadašnjih susreta Vučića i Đipinga daje jasan pravac budućim odnosima naše dve zemlje.

Jang je naglasio da je Sijeva poseta Srbiji 2015. godine bila istorijska, baš kao i kasnija Vučićeva poseta Kini, a time je otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

Gost iz Kine kaže da dobri odnosi dvojice predsednika i brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalji razvoj saradnje Srbije i Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Nena

12.10.2020 12:47

Radujemo se sto Srbija ima ovako dobrog i mocnog prijatelja uz sebe, jaka sila Republika Kina nam pruza svu podrsku i poslovnu saradnju

BozaB

12.10.2020 12:47

Si je uvek dobrodosao u Srbiju, Kina odavno to dobro zna.

Petar

12.10.2020 12:49

Međusobno podržavanje i poštovanje između Srbije i Kine je veoma primetno. Predsednik Kine Si Đin Ping je uvek rado viđen gost u Srbiji.

Duca

12.10.2020 12:51

Uvek nasi prijatelji!