PRELEPE VESTI: Stigao LEK PROTIV KORONE u Srbiju!

Autor: RTS,Republika

Vesti

09.10.2020

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijentima u Srbiji od ponedeljka biće dostupan novi lek protiv koronavirusa "remdesivir".

RepublikaFoto: pixabay.com/fotomontaža/E. DELIBAŠIĆ
Korona virus (Ilustracija)

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prof. dr Sanja Radojević Škodrić rekla je RTS da je Srbija nabavila "remdesivir", novi lek protiv kovida 19, i da od ponedeljka kreće njegova distribucija.

- To je veoma skup lek, koji se daje samo u određenoj fazi bolesti i davaće se samo uz konzilijarnu odluku - rekla je doktorka.

Prema njenim rečima, lek je prošao sve procedure. 

 
Zbog epidemije koronavirusa i dok protiv njega ne budemo imali odgovarajuću vakcinu, posebno je važno da sve osetljive grupe prime vakcinu protiv gripa, ali i protiv pneumokoka.

U Srbiju su stigle dodatne količine pneumokokne vakcine, koja je posebno važna za imunizaciju osoba starijih od 65 godina koji borave u ustanovama za smeštaj starih i odraslih lica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Profit

09.10.2020 07:11

Lepo sto je stigo sada bi proizvodjac trebao da bude zadovoljan valjda je to i bio cilj . Moze li neko da mi kaze sta bi sa Hidroksihlorokvinom ili kako se vec zove. Da li je prestalo dejstvo ovog leka.