PALMA I ŠTRAHE: Prijateljski odnosi za dobrobit dveju zemalja!

Autor: Republika

Vesti

01.11.2017

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Marković Palma posetio je austrijsku prestonicu na čelu delegacije od 500 studenata, 50 zdravstvenih radnika, privrednika, političara. Sastao se sa predsednikom Slobodarske partije Austrije, Hajncom Kristijanom Štraheom.

RepublikaFoto: Promo foto
Štrahe i Palma na razgovoru o odnosima Austrije i Srbije

- Rezulat koji je Slobodarska partija Austrije ostvarila na nedavnim izborima nije samo dobar za Austriju već i za Srbiju imajući u vidu politički program i stavove koje smo čuli poslednjih godina a koje sprovodi ta stranka - rekao je Marković čestitajuci Štraheu na odličnom izbornom rezultatu.

- Očito da neznaju Ustav Srbije, da politiku Srbije vodi Vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Mi ne sedimo na dve stolice, ni na evropskoj ni na ruskoj, mi sedimo na svojoj srpskoj stolici. Hoćemo u Evropu. Mi smo pokazali da želimo da sarađujemo sa Evropom, ali i sa Rusijom takođe - nastavio je Marković.

- Pošto će Austrijia biti zemlja predsedavajuća Evropskom unijom u drugoj polovini 2018. godine, tražim da pomogne Srbiji i ne samo tada, već i da reaguje na izjavu američkog diplomate, pošto sam siguran da nijedna država ne bi tako nešto i dozvolila - rekao je Palma.

On je dodao da je Štrahe veliki prijatelj Srbije i da ce pomoći da se Srbija izbori za pravdu, da udje u Evropsku uniju i da se poveća ekonomska saradnja sa Austrijom.

PRIJATELJSKI ODNOS PREMA SRBIJI SE NE MENJA

Predsednik Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe, izjavio je da se posle parlamentarnih izbora u ovoj zemlji, prijateljska politika Austrije nece menjati prema Srbiji, i ocenio da su sankcije Evrope prema Rusiji besmislene.

RepublikaFoto: Promo foto
Slobodarska partija Austrije sa Draganom Markovićem

- Naravno da su nam dragi izborni rezulatati, danas je bio treći dan naših koalicinih pregovora i oni teku u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi i nadam se da ćemo tako da nastavimo u buduće", rekao je Štrahe na konferenciji za medije sa Draganom Markovićem - Palmom. 

- Mi ćemo kao stranka podržavati put Srbije ka Evropskoj uniji - dodao je on.

- Što se tiče naše stranke mi čvrsto stojimo na strani neutralnosti Austrije, a i Srbija neguje vojnu neutralnost što je nama drago i naš zadatak je da negujemo tu tradiciju a ne da nam neki drugi naređuju šta treba da radimo. Radićemo na tome da budemo medijatori tog koncepta a ne da primamo naredjenja - rekao je predsednik Slobodarske partije Austrije.

- Mi smo protiv besmislenih sankcija koje su uvedene Rusiji i dalje ćemo tražiti partnere na evropskom nivou da što pre dođe kraj tim sankcijama - rekao je Štrahe.

Dragan Markovic Palma je svom domaćinu poklonio značku sa srpskom i austrijskom zastavom, rekavši da Štrahe zaslužuje da nosi srpsku zastavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading