BRNABIĆEVA: Srbija je najgore prošla po zbiru kazni i po broju preminulih u Hagu!

Autor: Tanjug

Vesti

01.11.2017

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Haški tribunal nije bio objektivan i da je Srbija "najgore prošla" po zbiru kazni i po broju preminulih u Hagu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Kako je rekla, možda takvo viđenje nije politički korektno, ali je njeno lično mišljenje.

- Mislim da Tribunal nije učestvovao u pomirenju u regionu, već je doprineo zaoštravanju odnosa u regionu. Kako pričati o efikasnosti sudstva u Srbiji kada vi imate u Hagu proces od 13 godina protiv Šešelja, koji je oslobođen - rekla je ona.

Na pitanje o eventualnim kritikama što Srbija nije izručila dvoje radikala, Brnabićeva je rekla da ona ima ozbiljnije kritike prema Hagu.

Brnabićeva je upitala da li je moguće nekom vratiti 13 godina života, ali i kako bi bilo da se sudstvo u Srbiji prema nekome tako ponese.

Premijerka Srbije je to rekla povodom zvanične posete predsednika Haškog tribunala Karmela Ađijusa, koji će u Beogradu boraviti do sutra.

Kako je saopšteno iz Haga, on će razgovarati o poboljšanju regionalne saradnje u krivičnom gonjenju pred nacionalnim sudovima za zločine počinjene tokom sukoba devedesetih godina, saopštio je Tribunal.

"Ne znam zašto je Ađijus došao"

Na pitanje da li zna razloge njegovog dolaska, Brnabićeva je rekla da "lično ne zna".

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da odluka o mogućim parlamentarnim izborima ne zavisi od nje, niti ona stiže time da se bavi.

- U prošlosti smo pokrenuli važne reforme i važno mi je da te referme sprovedemo do kraja kako bi građani živeli u boljoj i uređenijoj državi - rekla je premijerka odgovarajući na pitanje o parlamentarnim izborima.

- Eventualno održavanje parlamentarnih izbora nema veze sa uspehom Vlade - dodala je predsednica Vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading