PREMIJERKA APELUJE: Neophodna zajednička borba

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.10.2020

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić uputila je apel gradonačelnicima i predsednicima opština po Srbiji da pooštre kontrole nad sprovođenjem preventivnih mera u borbi protiv virusa korona, a gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić izjavio je da borba protiv Covid 19 podrazumeva zajednički rad republičkih vlasti i lokalnih samouprava i ocenio da bi zato premijerkin apel trebalo shvatiti ozbiljno.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANĐIĆ
Ana Brnabić

Terzić je za Tanjug naveo da je neophodno da se svi zajedno angažuju kako bi uspeli da smanje mogućnost širenja virusa korona i broja zaraženih u svakom gradu i opštini u Srbiji.

Tokom juna meseca na teritoriji grada Kraljeva postojao je veliki broj ljudi koji su bili zaraženi Covid 19 virusom, podsetio je Terzić i dodao da je tada došlo do opterećenja zdravstvenog sistema u tom gradu.


- Međutim, sprovođenjem svih epidemioloških mera, kontrolom sprovođenja od strane sanitarne inspekcije, komunalne milicije, došlo je do smanjenja tako da u poslednjih mesec dana mi na dnevnom nivou imamo jedno do dvoje novozaraženih, a ima i mnogo dana kada uopšte nemamo zaraženih osoba - kazao je gradonačelnik Kraljeva.

Što je još važnije, ističe Terzić, radi se o blažim slučajevima tako da zdravstveni sistem u Kraljevu sada nije preopterećen, odnosno u bolnici postoji veliki broj slobodnih kreveta.

- Jako je važno da svi zajedno radimo i u tom smislu treba ozbiljno shvatiti apel premijerke koji je upućen gradonačelnicima i predsednicima opština - naglasio je.

Kada je u pitanju sprovođenja mera, kako je ispričao Terzić, gradska uprava se trudi da sprovodi sve epidemiološke mere, a Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave zajedno sa Sanitarnom inspekcijom svakodnevno vrši kontrole.
 

Do sada je bilo i kažnjavanja, prvenstveno ugostitelja koji nisu poštovali mere, kaže Terzić i dodaje da su se prvo trudili da kroz upozorenja obezbede sprovođenje mera, ali da su vremenom uvideli da upozorenja ne daju efekat.

- Vremenom, kada smo uvideli da upozorenja ne daju efekta, počelo se sa kažnjavanjem i mislim da se danas mere poštuju u mnogoj veći meri nego što je to bio slučaj na samom početku epidemije - kazao je Terzić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading