PARAVAN! Zgrće milione pod tuđom firmom: Sakura krije Pjevčevića, potvrdili da radi za njih, pa se "predomislili"

Autor:

Vesti

02.10.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekula Pjevčević je zaposlen ovde. Sekula Pjevčević nije zaposlen ovde. Ova dva, potpuno različita odgovora, Srpski telegraf je dobio od istog čoveka Đorđa Gligorića iz firme "Goldberg Real Estate", koja gradi stambeno-poslovni kompleks "Sakura park" na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: eStock
Sekula Pjevčević

To možda i nije čudno, kada se zna biografija kontroverznog biznismena Pjevčevića, koji je svojevremeno bio glavni akter dve velike afere "kofer" i "stečajna mafija". A upravo se za njega u pouzdanim izvorima tvrdi da stoji iza gradnje "Sakura parka".

SPOLJNI ILI UNUTRAŠNJI

Ali, krenimo redom...

Ekipa Srpskog telegrafa, kada smo počeli istraživanje ove građevinske investicije na Novom Beogradu, bila je u sedištu "Sakura parka", gde su poslovne prostorije investitora. Tamo nas je dočekao Đorđe Gligorić, kao zastupnik kompanije "Goldberg Real Estate". Između ostalog, na pitanje o ulozi Sekule Pjevčevića u tom projektu Gligorić nam je odgovorio:

11 GODINA TRAJALO SUĐENJE U AFERI "STEČAJNA MAFIJA"

 

- Pjevčević je zaposlen ovde. On je, hajde da kažem, spoljni saradnik. Radi ovde na neki način konsalting jer ja nisam poznavao toliko propise, zakone Republike Srbije. Niti način poslovanja. Ovde je sve drugačije u odnosu na Zapad, gde sam ranije radio. A Sekula je ranije imao firmu koja se bavila izgradnjom i ja njega poznajem izvesni period i uzeo sam ga.

Foto: Ilustracija

Nekoliko dana nakon ovog razgovora, koji smo uz Gligorićevu dozvolu i snimili i taj snimak posedujemo, na dodatna pitanja poslata mejlom sa zvaničnog mejla prodaja@sakurapark.rs, stigao nam je sasvim drugačiji odgovor o Pjevčeviću. Potpisao ga je, pazite sad, isti čovek Đorđe Gligorić. Uz pretpostavku da u firmi ne postoje dva čoveka istog imena i prezimena (a i da postoje, to ne menja činjenicu da se u oba slučaja radilo o zvaničnom stavu kompanije), postavlja se logično pitanje kako je moguće da živ čovek za samo par dana "nestane".

8 GODINA DUŽINA PROCESA U AFERI "KOFER"

- Sekula Pjevčević nije zaposlen u "Sakura parku" niti ima bilo kakvu vrstu prava i ovlašćenja. Imenovani zastupa podizvođača radova "Gold spes" Beograd (izvođenje elektroradova i pružanje konsultantskih usluga), gde je u stalnom radnom odnosu, a radove izvodi za izvođača radova - stoji u mejlu koji smo dobili.

Razlog ovakve skrivalice, kao što rekosmo, nije teško dokučiti. Jer čovek kojem se sudilo za učešće u dve velike afere ponovo zgrće milione, gradeći luksuzne nekretnine na ekskluzivnim lokacijama u glavnom gradu.

TEŠKE OPTUŽBE

Pjevčević, bivši direktor Kreditno-eksportne banke, bio je optužen za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra. Takođe, bio je optužen da je podstrekivao policijskog inspektora na odavanje službene tajne u slučaju "kofer". Uprkos tako problematičnoj biografiji, Pjevčević se na krajnje sumnjiv način uvukao u građevinsku industriju.

Sekula Pjevčević nije želeo da govori o svojoj ulozi u ovom projektu. Kako navodi, u tome ne vidi ništa problematično jer je u aferama na kraju oslobođen optužbi.

 Sutra: Upad policije u "Sakura park"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading