MALI: Šabić nije upućen, senior kartica je legalna!

Autor: Tanjug

Vesti

31.10.2017

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da nije prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti kod projekta besplatne senior kartice za penzionere u Beogradu kako je naveo poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. Mali je naglasio da ne veruje “da postoji zla namera Šabića, već samo da nije upućen u korake koje Grad sprovodi”.

RepublikaFoto: beograd.rs
Siniša Mali

- Od 1. novembra građani će dobiti privremene kartice. Podnesen je zahtev za izradu e-baza, kao što je definisano zakonom. Odmah nakon toga ide nabavka za softver. Nismo prekršili nikakav zakon - naglasio je gradonačelnik.

On je dodao da se nada da će imati saglasnost i poverenika kada ceo postupak bude završen.

Upitan da li je tačno da penzioneri na Novom Beogradu i Starom gradu neće biti uključeni u projekat, on je rekao da će svi penzioneri u Beogradu imati pravo na senior kartice.

- U Beogradu ima 407.000 penzionera i svima će te kartice biti distribuirane preko klubova za stare ili preko opština. Naravno, ukoliko opština Novi Beograd bude želela da bude deo tog projekta - naglasio je Mali.

On je pojasnio da će 1. novembra penzionerima biti distribuirane privremene kartice, a kada se završi tender za izradu baze podataka, biće podeljene trajne kartice koje će biti besplatne za penzionere, a sa kojima će moći da ostvare brojne popuste prilikom kupovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading