Vučić: Dramatično se menjaju karte na geopolitičkoj sceni u svetu, Srbija postaje sve važniji faktor

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.09.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se dramatično menjaju karte na geopolitičkoj sceni u svetu, a da je Srbija dobila na značaju posle sastanka u Vašingtonu i da se promenio odnos drugih zemalja prema njoj.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vučić

On je u Istanbulu rekao da to nije slučaj sa turskim predsednikom, jer je on, kako kaže, i pre američkog predsednika Donalda Trampa dobro poznavao i Srbiju i njega lično.

Promenilo je, međutim, stav Saudijske Arabije, a njihov amnbasador najavio je veoma konkretne stvari, što je rezultat razgovora u SAD.

 

Vučić je istakao da je i američka strana promenila odnos, što se vidi u tome da su spremni da poštuju Srbiju i da razgovaraju sa Srbijom.

"Ogromna promena", kaže Vučić i podseća da je za poslednjih mesec, dva dana imao priliku za susrete sa Putinom, Merkel, Makronom, Trampom, Erdoganom, sa mnogim regionalnim liderima...

- Srbija je sve to zaslužila, jer je uspesnija i važnija nego ranije - istakao je Vučić.

Upitan da li u geopolitickim promenama mozemo da sačuvamo sva prijateljstva i stabilnost, kaže da to nije lako, ali da ćemo se boriti i ulagati ogromnu energiju, "juriti Kineze, Engleze. . ".

 

Navodi da Nemačka, Kina napreduju neverovatno ekonomski, Amerika i Rusija vojno, da i drugi rastu, a da Srbija mora da gleda da svoj mali brod provuče kroz sve krivine, da životni standard ne pada uprkos kovidu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Veliša

25.09.2020 16:53

Zahvaljujući odgovornoj politici Srbiju sada cene i poštuju a sve to zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

Coki

25.09.2020 16:56

Srbija je uradila pravu stvar.

star

25.09.2020 17:01

Zahvaljujući izuzetnom trudu i radu našeg predsednika uspešno je vračen ugled Srbije u svetu i ne verujem da će mo ga ikada izgubiti.

Stanko

25.09.2020 17:34

U svetu se situacija menja i to u korist do sada ugnjetavanih država od strane Zapada.