Vučić iz Istanbula zapušio usta opoziciji, koja želi haos: Nikakve močuge neće raditi u Srbiji!

Autor:

Vesti

26.09.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je jedini cilj udružene opozicije njegovo rušenje i rušenje svega što država radi jer, kaže, nemaju nikakve planove niti programe poput povećanja plata i penzija, snaženja ekonomije i ulaganje u infrastrukturu.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić

Pred sastanak s turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom (pogledaj okvir) Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja, govorio o kritikama opozicije i njihovom planu za rušenje Vučića.

- Njihova jedina politika i jeste samo rušenje svega što se u zemlji radi. Imali su plan za rušenje fontane na Slaviji, plan za rušenje Beograda na vodi, gde je sada kvadrat i do 10.000 evra, i sa najlepšom promenadom, sada, novim izjavama ruše nacionalni stadion i spomenik Stefanu Nemanji. Pošto nemaju drugih planova, osim uništenja i rušenja, jedini plan im je moje rušenje - rekao je Vučić.

Pridike o moralu i poštenju drže oni koji primaju novac od Đilasa i Šolaka

VLADA PO MERI NARODA

Na pitanje da li je izjava nekadašnjeg ambasadora Vladete Jankovića "ako ne pobedimo na izborima, radiće 'močuge'" rečena zbog sve boljih plata i penzija i smanjene nezaposlenosti, Vučić je odgovorio:

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav

- Nikakve močuge neće raditi u Srbiji!

Dodaje da mu "pridike o moralu i poštenju drže oni koji primaju novac od Dragana Đilasa i Dragana Šolaka i oni u čije je vreme priznata nezavisnost Kosova, uništavanje srpske svetinje na KiM, naš narod proteran, a sve fabrike uništene".

Brisel želi pobedu Bajdena

Predsednik Srbije kaže da nema sumnju u to da bi Brisel voleo pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, ali je dodao da ta pobeda ne bi značila da će Beograd popustiti pritiscima u vezi sa kosovskim pitanjem.

- Nemam nikakve sumnje da bi Brisel voleo pobedu Bajdena i šta onda? Onda ćete da pritisnete Srbiju i kažete da ste ujedinjeni u najžešćem pritisku na Srbiju, da Srbija mora da uradi to. Mi kažemo da hoćemo, moramo, možemo, ali nešto. A to što želite od Srbije, nije sigurno da možemo i hoćemo. I šta ćemo onda - upitao je Vučić.

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Vučić i Erdogan

Oči u oči, bez članova delegacije

Predsednici Srbije i Turske sastali su se oči u oči, bez prisustva članova delegacije. Na radnom ručkom koji je Erdogan priredio za Vučića razgovarali su o svim gorućim temama.

Vučić je istakao da je za Srbiju važno da ima odlične odnose i komunikaciju sa Turskom jer je reč o jednoj od sve važnijih sila u svetu.

Navikli na "tino-nino"

Mnogi ljudi unutar SNS naučili su da budu na visokim funkcijama i da se voze sa "tino-nino", to jest, rotacijama, i to i sekretarice i šoferi...

Dodaje da je isti slučaj i s drugim partijama.

Počasni špalir turske garde

Vučić je na aerodromu u Istanbulu dočekan uz najveće poštovanje i uz špalir počasne garde turske vojske. Koliko ceni srpskog kolegu, svedoči činjenica da je Erdogan izašao ispred rezidencije, kako bi lično dočekao predsednika Srbije.

Kada je reč o formiranju nove vlade, predsednik Srbije rekao je da će ona biti po meri naroda, a ne stranaca. Prema Vučićevim rečima, jedan deo njih iz inostranstva ima svoje želje kako da ne bude. Govore i koga bi više voleli da vide u Vladi, na šta im je na ovaj način odgovorio:

RepublikaFoto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Erdogan i Vučić

- Obično im kažem koga bih ja voleo da vidim u njihovim vladama, pitam ih uvek je l' to tako i kod vas. Kada dođu s nekim genijalnim predlozima, ja ih pitam uvek da li to ima u još nekoj zemlji EU. Oni kažu da nema, ali zato što nismo još u EU, ali da je to dobro za nas. Kada to uradite u prvoj zemlji u EU, onda to možete da uradite i kod nas.

TIŠINA S ISTOKA

Dodao je da s Istoka nije dobio još nijednu želju ni od koga, iako pretpostavlja koga bi neko voleo više da vidi u Vladi u odnosu na druge.

- Ali Vladu danas, za razliku od onog perioda kada su je pravili nedvosmisleno Mišković i američki ambasador, kada su tajkuni s ambasadorom uvodili tajkuna Đilasa i mnoge druge, neće sastavljati ni tajkuni ni strani ambasadori - poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
star

26.09.2020 06:18

Dokle god je Vučić na čelu države niko sa strane nam neće sastavljati Vladu, kao što su navikli nazovi lideri opozicije u vreme njihove lopovske vladavine Srbijom.

Boris

26.09.2020 06:31

I vrapcima na grani je jasno da takozvana opozicija okupljena oko pokojnog SzS nema a iskreno nikada nije ni imala jasan program kako da Srbiji bude bolje. Zbog toga i nisu smeli na izbore jer bi svakako doživeli fijasko.

Branko

26.09.2020 06:38

Narod u Srbiji u ogromnoj većini podržava SNS i ta podrška je iz izbora u izbore sve veća.

Veliša

26.09.2020 06:45

Slažem se svakako sa opozicijom preterali su i prevršili su svaku meru.