DIVLJANJE ĆE GA SKUPO KOŠTATI! Optužni predlog protiv Boška Obradovića zbog haosa ispred Skupštine!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

23.09.2020

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv Boška Obradovića, Davora Đurđevića, Marka Đurđevića i Slaviše Miletića zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje 8.5.2020. godine ispred Narodne skupštine Republike Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Boško Obradović

Oni su tada, kako se saopštava, pokušali da spreče oštećene narodnog poslanika Marijana Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, da uđu u zgradu Narodne skupštine.

- ...Kada su prema oštećenima drskim i bezobzirnim ponašanjem i vršenjem nasilja nad oštećenima teže remetili javni red i mir u trenutku kada su ostali narodni poslanici ulazili u zgradu Narodne skupštine i u prisustvu većeg broja novinarskih ekipa i kojom prilikom su oštećenom Marijan Rističeviću naneli lake telesne povrede - navodi se u saopštenju.

U vezi navedenog događaja, navodi se u saopštenju, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je naložilo Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije da podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenih, nakon čega je zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dana 28.5.2020. godine saslušao sve okrivljene koji su tom prilikom negirali radnje izvršenja navedenog krivičnog dela, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna, niti želje za fizičkim obračunom, već da je to bio politički protest od strane četvoro poslanika Srpskog pokreta "Dveri" i njihovih pristalica.

 

 

 

- Nakon toga 11.6.2020. godine ispitani su oštećeni koji su tom prilikom detaljno opisali događaj ispred Narodne skupštine od dana 8.5.2020. godine i naveli koje su konkretne radnje preduzeli okrivljeni tom prilikom. Takođe, u dokaznim radnjama ispitani su svedoci, očevidci dokađaja, pribavljen je nalaz i mišljenje veštaka o telesnim povredama oštećenog Marijana Rističevića, kao i video zapisi sigurnosnih kamera od obezbeđenja u Narodnoj skupštini - navodi se u saopštenju.

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim za navedeno krivično delo i da im izrekne adekvatne krivične sankcije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading