Predsednik Srbije obratiće se danas svetskim liderima na GS UN povodom 75 godina od osnivanja organizacije

Autor: Espreso, Republika

Vesti

21.09.2020

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas na sastanku Generalne skupštine UN na visokom nivou, povodom obeležavanja 75. godišnjice Ujedinjenih nacija, objavljeno je na zvaničnom instagram profilu "Budućnostsrbije".

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vučić

Kako je objavljeno na sajtu UN, sastanak na visokom niovu počinje u 15 sati po srednjeevropskom vremenu, a svetski lideri okupiće se virtuelno kako bi obeležili 75. godina od osnivanja Ujedinjenih nacija.

Jednodnevni sastanak dešava se uoči godišnjeg sastanka svetskih lidera u UN, koji počinje u utorak, 22. septembra, bez fizičkog prisustva predsednika i premijera država članica UN.

Ujedinjene nacije osnovane su posle Drugog svetskog rata kako bi se sprečio još jedan sličan konflikt, a pretpostavlja se da će svetski lideri usvojiti zajedničko saopštenje u kome će priznati "trenutke razočarenja".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
BozaB

21.09.2020 10:05

Na ovaj nacin nasoj drzavi i predsedniku UN je ukazala zaista veliku cast.

Kosta

21.09.2020 10:05

Dobre je da se baš sada predsednik obrati sa govornice UN. Pravi je trenutak, potpisan je sporazum u Vašingtonu, krenulo se u realizaciju. Svet mora da zna da smo mi voljni da sarađujemo sa svima u regionu, da želimo ekonomsku saradnju.

Tisa

21.09.2020 10:06

Drago mi je sto se nas Predsednik obraca na tako vaznom sastanku.

star

21.09.2020 10:07

Naš predsednik dobija u celom svetu priznanje za svoj rad i borbu da se svi problemi reše na miran način, tako će sada imati priliku da se obrati na sastanku povodom godišnjice UN.