Popović Ivković: Parović govori neistine i omalovažava policiju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.09.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana izjavila je danas da predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Slobodari Miroslav Parović govori neistine, omalovažava rad policijskih službenika, vrši zamenu teza, manipuliše i sve drugo što je potrebno ne bi li ga direktno pustili u etar.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Biljana Popović Ivković


Odbacijući kao lažne Parovićeve navode da su slučaj prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu ispolitizovali i sveli na rijaliti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić, ona je Parovića podsetila, da su vlast i skupljanje glasova bile reči koje je ispisao uz objavu snimka incidenta na društvenim mrežama.

To, kako smatra državna sekretarka, jasno govori ko je politizovao slučaj.

“Da ste opozicija po ugledu na one u evropskim državama, znali biste značenje vladavine prava i poštovali institucije. Pošto niste, ubeđeni ste da vi treba da, umesto tužioca, dajete naloge policijskim službenicima i određujete tok istrage”, navela je ona.

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Parović



Poručila mu je da ne menja teze, jer su policijski službenici u saradnji sa nadležnim tužilaštvom na rasvetljavanju slučaja prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici radili sve vreme od dobijanja prijave. Identifikovali su osumnjičene, uprkos nespremnosti žrtve da sarađuje čak i na temu lokacije gde se incident dogodio, ali i pribavili snimke koji dokazuju šta se dododilo, navelaje Popović Ivković.

Istakla je da nije policija počela da radi svoj posao tek nakon što je Parović, došao u posed i pustio snimak, već tada ni policijski službenici, ni tužilaštvo, nisu više bili ti koji donose odluku da li je u interesu potrage za osumnjičenim i u interesu oštećenog obavestiti javnost.

“Jasno je svima da zapravo političarite i pokušavate da prikupite jeftine poene", zaključila je ona.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading