BORA JOVIĆ TVRDI: Mihajlović hteo da otera Miru u ludnicu!

Autor:

Vesti

30.10.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Mihajlović hteo je da proglasi Mirjanu Marković ludom i smesti je u Kovin, tvrdi za Srpski telegraf nekadašnji predsednik Predsedništva SFRJ i istaknuti član SPS Borisav Jović.

Slobodan Milošević i Mira Marković

Dušan Mihajlović hteo je da proglasi Mirjanu Marković ludom i smesti je u Kovin, tvrdi za Srpski telegraf nekadašnji predsednik Predsedništva SFRJ i istaknuti član SPS Borisav Jović.

- To je bilo nakon 5. oktobra 2000. Do mene je došla ta priča iz pouzdanih izvora i siguran sam 90 odsto da je tačna. Mihajlović je tada kao ministar unutrašnjih poslova insistirao kod nadležnog čoveka sa VMA da napiše dijagnozu Miri Marković da je luda kako bi je smestili u Kovin. Ipak, plan je na kraju propao - tvrdi Jović.

BEDNE STVARI

Jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića iz vremena raspada Jugoslavije tvrdi da je razlog za tako nešto sasvim jasan.

- Hteli su da je se reše! Prosto, nabijem te u ludnicu i više nemam šta sa tobom da razgovaram. To su bedne stvari u politici. Ja sam sa Mirom imao gotovo nikakve odnose, ona je preko štampe radila protiv mene, ali uprkos tome, tako nešto raditi, ne mogu da shvatim - navodi Jović za Srpski telegraf.

Ono što se pouzdano zna jeste da je Mihajlović odmah nakon pada Miloševića u svoje ruke preuzeo policiju i kasnije godinama važio za čoveka koji vedri i oblači Srbijom.

lIlić: Nisam iznenađen, znam da je Duško dobio nalog da završi mnogo stvari

Mihajlović juče nije odgovarao na pozive našeg lista, međutim, porodični prijatelj Miloševića Dragan Hadži Antić kaže da ga uopšte ne bi čudilo da je bivši ministar policije bio upleten u ovako nešto...

RepublikaFoto: Medija centar
Borisav Jović

- Znate šta, ja nisam bio tu posle 5. oktobra i ne znam šta se sve tu dešavalo, međutim, ništa me ne bi začudilo od dosovske vlasti. Šta su samo oni radili... Pa oni su i meni pakovali svašta, od njih me bukvalno ništa ne bi začudilo - kaže Hadži Antić za Srpski telegraf.

PRLJAVI POSLOVI

Čak ni jedan od nekadašnjih čelnika DOS Velimir Ilić nije mnogo iznenađen ovim otkrićem:

- To je sasvim moguće. Vrlo dobro znam da je Duško posle 5. oktobra dobio nalog da završi mnogo stvari i da je tu isplivalo dosta problema. Mira Marković realno nama nije bila neka smetnja tada, ali je bila simbol Miloševićeve vlasti, tako da ne bih bio iznenađen da su joj nešto spremili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading