Rebić: Hajka pojedinih političara je sramotna

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.09.2020

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić apelovao je večeras na pojedine političare da prestanu da svojim izjavama ne otežavaju rad policijskim službanicima i tužilaštvima.

RepublikaFoto: Tanjug
Rebić


On je, komentarišući reagovanja na postupanje državnih organa u slučaju prebijanja mladića u Novom Sadu apelovao na pojedine političare da prestanu da "uporno organizuju i sprovode rijaliti potrage i istrage kojima otežavaju rad policijskim službenicima i tužilaštvima".

U izjavi za medije Rebić je podsetio da je novosadska policija obaveštena o prebijanju dvadesetosmogodišnjeg mladića 24. avgusta od strane lekara, koji su mu ukazali pomoć zbog zadobijenih povreda, kako je tada naveo, od strane njemu nepoznatih lica.

"Od tada do danas, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, policijski službenici su preduzeli sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja i identifikovanja osumnjičenog Ivana Kontića (1990)", naveo je Rebić.

Podsetio je da policija i tužilaštvo procenjuju, a u skladu sa zakonom, kada je objavljivanje navedenih detalja u javnosti u interesu bržeg privođenja osumnjičenih, a kada može samo da šteti i oteža potragu.

Kako je naveo, posao policijskih službenika nisu senzacije kako to pojedini političari zamišljaju, već rasvetljavanje krivičnih dela.

"Nova hajka koju trenutno vode da policija nekoga štiti ili krije, jer je, nakon što je objavljen snimak, o svim do tada preduzetim merama obavestila javnost je u najmanju ruku sramotna", konstatovao je direktor policije.

On je poručio da će policijski službenici nastaviti da intenzivno rade na pronalaženju i hapšenju osumnjičenog, što je njihov posao zajedno sa drugim institucijama, a "pomenutim političarima ostavljamo da očigledno pokušavaju da politizuju šta stignu ne bi li skupili kakve poene".

Prethodno je kritike na račun pojedinih političara ali i medija uputio i načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić tvrdeći da su zlonamerno i netačno optužili policiju da je nešto u ovom slučaju htela da sakrije.

MUP je, inače, danas saopštio da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) osumnjičenim da je u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i naneo mu teške telesne povrede i pozvao je građane da se jave Policijskoj upravi Novi Sad na broj telefona 064-892-3876 ili na broj u Ministarstvu 011-362-7223 ukoliko imaju informacije o ovom slučaju.

Kako se navodi u saopštenju, MUP je u intenzivnom kontaktu sa organima nadležnim za davanje naloga za raspisivanje međunarodne Interpolove poternice.

I. K. se sumnjiči da je mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, nakon čega je oštećenom polomio obe podlaktice, a na društvenim mrežama objavljen je video snimak na kome se vidi brutalno prebijanje mladića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading