ZAVRŠENI IZBORI, SLEDI PROMENA VLASTI U ŠAPCU: Naprednjaci: 37! Zelenović i ostali: 31

Autor:

Vesti

08.09.2020

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka imaće 37 mandata, dok će dosadašnji gradonačelnik Nebojša Zelenović i sve ostale stranke zajedno imati 31 mandat.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Pajić

Prema rečima Aleksandra Pajića, kandidata SNS za gradonačelnika, ta partija će u lokalnom parlamentu imati 16 odbornika više nego Zelenovićeva stranka Zajedno za Srbiju.

- Na ponovljenim izborima 5. septembra dobili smo potvrdu da Srpska napredna stranka nema alternativu i da imamo najveće poverenje Šapčana - izjavio je Pajić.

Dodao je da Dušan Petrović i Nebojša Zelenović žele duže da ostanu na vlasti, ali da će, iako žele da ponište izbore na 20 biračkih mesta, konačnu reč dati Upravni sud.

Pajić: Nikakve laži, krađe i manipulacije im nisu pomogle da poboljšaju svoj rezultat

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nebojša Zelenović

- Poseban skandal je to što Petrović i Zelenović žele da ponište izbore, koje su sami organizovali, prema pravilniku koji su doneli. Taj pravilnik, koji je potpuno protivan zakonima Srbije, onemogućio je članovima biračkih odbora iz Srpske napredne stranke da budu na pozicijama predsednika ili zamenika biračkih odbora, a takođe nije nam dozvoljen pristup glasačkom materijalu. To sve su uradili da bi mogli da kradu, kao što su pokušali u Ševaricama, gde smo na delu uhvatili člana biračkog odbora Zelenovićeve stranke kako birački materijal prebacuje u privatni automobil - naveo je Pajić.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

Zabrojali se, pa prepunili kutije

Prema rečima Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora SNS, izborni proces bio je u potpunoj kontroli Petrovića i Zelenovića.

- Postoje elementi da se izbori ponove na dva biračka mesta jer su se njihovi ljudi, trpajući listiće u kutije, zabrojali, pa se pojavio višak. Sasvim je sigurno da se glasanje tu obnovi, ali nemoguće je da se ponove na svim biračkim mestima - rekao je Glišić.

Podsetio je da je policija odmah pozvana i da na tom biračkom mestu nije moguće utvrditi rezultat.

- Nikakve laži, krađe i manipulacije im ipak nisu pomogle da poboljšaju svoj rezultat. Naprotiv, Srpska napredna stranka ih je pobedila još ubedljivijom razlikom - naglasio je Pajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading