Đilas optužio Jeremića za udbaške metode

Autor: Republika

Vesti

27.08.2020

06:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider razmontiranog Saveza za Srbiju Dragan Đilas u intervju za nedeljni list "Nedeljnik", optužio je dojučerašnjeg bliskog saradnika Vuka Jeremića da koristi udbaške metode.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Jeremić i Đilas

- Što se tiče uslovljavanja saradnje koje je Vuk Jeremić izneo u prorežimskom glasilu Blic, moram da kažem da na uslovljavanja jako loše reagujem, ali da smo i mi uvek spremni za saradnju sa svima koji su protiv režima i za svoje stavove se bore na demokratski način. Pogledajte na primeru Telekoma i Igora Žeželja koliko je opozicija jaka kada zajedno deluje. Za nastavak saradnje neophodno je da na sastanku Udružene opozicije otvoreno raspravimo nekoliko odluka Narodne stranke koje su zbunjujuće. Od izlaska iz odborničke grupe u Beogradu, preko izjave Vuka Jeremića da nema udružene opozicije na lokalnom nivou, pa sve do činjenice da je pismo Udružene opozicije Srbije predsednicima svih evropskih parlamenata poslato sa stranačkog mejla, dok su sve ostale organizacije i njihovi predsednici stavljeni u cc - rekao je Đilas. 

Đilas se zatim osvrnuo i na aferu "Snimci" u kojima potpredsednik Jeremićeve stranke svog šefa vređa na nacionalnoj osnovi.

- Moramo i da raščistimo kako je došlo do snimanja predsednika odborničke grupe u beogradskom parlamentu Nikole Jovanovića. Neophodno je da saznamo ko se poslužio tim udbaškim metodama, kako se čovek zove, da li je to uradio na svoju ruku ili ne, da li je predsednik jednog od odbora Narodne stranke. Ako jeste, da lii je zbog tog dela izbačen iz stranke. Kad se to bude desilo, možemo da sarađujemo. Do tad ne možemo, jer ne želim da razmišljam da sastanke opozicije, i to što govorim, snima bilo ko osim Gašića i Vučića - rekao je Đilas za "Nedeljnik".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Aaaa

27.08.2020 07:01

Cirkus se nastavlja.

Milica

27.08.2020 07:11

Обожавам српску опозицију.

Romanija

28.08.2020 04:35

@Milica - Milica:Pored ovakve opozicija, ova vlast će večno vladati.

Filip

27.08.2020 07:18

Udario tuk na luk, što bi rekao naš narod !