VELIKA ČAST ZA SRBIJU: Generalni direktor SZO pozvao ministra Lončara da predsedava evropskom konferencijom!

Autor: Republika

Vesti

26.08.2020

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je danas putem video linka sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Hansom Klugeom o epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji i u Evropi, kao i zajedničkim aktivnostima u narednom periodu. Naša zemlja dobila zvaničan poziv da predsedava velikom konferencijom evropskih država o imunizaciji.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Ministar zdravlja zahvalio je dr Klugeu na dosadašnjoj saradnji i podršci našoj zemlji i istakao da korona virus može biti pobeđen samo zajedničkim aktivnostima i saradnjom svih država Evrope, jer virus ne poznaje granice i pogađa sve građane starog kontinenta.  

Dr Kluge je na početku sastanka najpre još jednom istakao zahvalnost predsedniku Vučiću i ministru Lončaru na podršci i sprovođenju prioriteta dogovorenih na sastanku februara ove godine.

Direktor SZO je istakao je da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji najbolja potvrda efikasnosti primene epidemioloških mera, te da je reakcija Srbije na drugi pik prvog talasa bila pravovremena i adekvatna i da preventivne mere koje su uvedene daju dobre rezultate. 

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibor Lončar

Dr Kluge je uputio zvaničan poziv ministru zdravlja Republike Srbije da bude predsedavajući na Konferenciji posvećenoj imunizaciji kojoj će prisustvovati predstavnici 53  zemlje članice SZO Evropa. 

Ministar zdravlja Srbije i generalni direktor SZO za Evropu dogovorili su i redovne sastanke od 1. septembra, zbog početka školske godine kao i predstojeće imunizacije, a dogovoreno je i učešće naše zemlje na Regionalnom komitetu SZO za Evropu koje će biti održano 14.septembra.

Pored toga, na sastanku je posebno naglašena opasnost od unošenja virusa iz zemalja regiona, gde je epidemiološka situacija značajno nepovoljnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading