RASKRINKAN REDITELJ "KOŠARA"! Umesto patriotskog filma o herojima, Đogo za 50.000 hoće da snimi politički pamflet!

Autor: Republika

Vesti

25.08.2020

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provaljen pakleni plan!

RepublikaFoto: youtube.com/Mondo
Balša Đogo

Umesto patriotskog filma o herojstvu junaka sa Košara, koji su položili živote braneći Srbiju, reditelj Balša Đogo nameravao je da snimi politički pamflet kojim bi napao vlast u Srbiji. 

Pri tom, nimalo se ne libeći da 50.000 evra koliko je bilo namenjeno za ovo ostvarenje koje je trebalo da prikazuje junački otpor koji su golobradi mladići na Košarama pružili drastično brojnijem i bolje naoružanom neprijatelju.

Da namere Đoga sa ovim filmom nisu bile prvenstveno umetničke, svedoči i podrška koju je dobio od dežurnog kritičara vlasti Srđana Dragojevića.

RepublikaFoto: Tanjug
Srđan Dragojević

- Nadam se da će se moj prijatelj Balša izboriti za svoj film "Košare", uprkos tim opskurnim, nikome poznatim "producentima". Ali, davno pre no što je počeo snimanje rekao sam mu - Vidim smisao ovog filma samo ako momak koji završi na Košarama u prvoj sceni filma radi kao fizikalac, te useljava Vučića u novi stan koji je ovaj dobio od Miloševićevog režima besplatno, kao nagradu za svoje zločine  i huškanje na ratne zločine - napisao je Dragojević, ovekovečeni Đilasovac na svom Tviteru profilu, jasno pokazujući da ideja od samog starta nije bila da se snimi film o herojstvu mladih ljudi spremnih da daju život za otadžinu, već je pre svega reč o političkom pamfletu namenjenom opoziciono orijentisanoj publici.

Komentarišući skandal sa Đogom, podoficir elitne 63. padobranske brigade Hasan Omerović istakao je koliko su same scene bile nekvalitetne i da je Đogo zasluženo odstranjen sa projekta.

- Počeo je da snima scene koje bi bolja odigrala deca u igri partizana i Nemaca. Bolje bi ona odigrala nego oni. Mnogi pravi iskreni borci i veterani tvrde da se poigrao sa filmom - izjavio je za "Republiku" Omerović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Anđelko

26.08.2020 09:21

Da nije u pitanju 50 miliona evra (50,000.000) a ne 50 hiljada evra?

Odgovori 21 1
boki

26.08.2020 09:28

Upravo je obrnuto.Gospodin Đogo je u ovoj priči patriotska strana koji hoće da se snimi kvalitetno i uverljivo.A producenti bi da razvodne,razblaže i snime krš kako bi im ostalo novca da napune svoje džepove.

Odgovori 8 18
Ljiljana

26.08.2020 13:04

Ni komentara niste vredni!

Odgovori 10 8